Επικαιρότητα

Μπεστ-σέλερ έγινε στη Γερμανία το «Ο Αγών Μου» του Χίτλερ

Έως τώρα έχουν πωληθεί 85.000 αντίτυπα του έργου, μόλις έναν χρόνο μετά την επανέκδοσή του.

Σε μπεστ-σέλερ έχει αναδειχτεί στη Γερμανία η νέα έκδοση του διαβόητου πολιτικού μανιφέστου του Αδόλφου Χίτλερ, «Ο Αγών Μου».

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, έως τώρα έχουν πωληθεί 85.000 αντίτυπα του έργου, μόλις ένα χρόνο έπειτα την πρώτη επανέκδοσή του μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρώτη έκδοση, στις αρχές του 2016, αριθμούσε μόλις 4.000 αντίτυπα.

«Οι αριθμοί μας ξεπέρασαν», παραδέχτηκε στο dpa ο εκδότης του βιβλίου, Αντρέας Βίρτσινγκ, που εργάζεται ως διευθυντής στο Ινστιτούτο Νεότερης Ιστορίας του Μονάχου.

Το σημερινό βιβλίο περιέχει κριτικό, ακαδημαϊκό σχολιασμό των επιχειρημάτων του Χίτλερ, ακριβώς ώστε να έλθουν στην επιφάνεια οι ψευδείς ή παραπλανητικοί ισχυρισμοί του ναζιστή ηγέτη.

Σε αντίθεση με την αρχική έκδοση του «Ο Αγών Μου», το 1925, η νέα έκδοση έχει λευκό εξώφυλλο, χωρίς φωτογραφία του Χίτλερ, και φέρει τον υπότιτλο «Μία κριτική έκδοση». Το σύμβολο της σβάστικας απαγορεύεται στη Γερμανία.

Σύμφωνα πάντως με το Ινστιτούτο Νεότερης Ιστορίας του Μονάχου, στοιχεία τοπικών βιβλιοπωλείων καταδεικνύουν ότι οι αγοραστές του βιβλίου δεν είναι αντιδραστικοί ή ακροδεξιοί, αλλά κυρίως αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την πολιτική και εκπαιδευτικοί.

Αν και το κατά πόσον ο Χίτλερ είχε σχεδιάσει τις γενοκτονικές πολιτικές των Ναζί εκ των προτέρων παραμένει αντικείμενο διαφωνιών ανάμεσα σε ιστορικούς, το «O Αγών Μου» περιέχει ιδέες για εξολόθρευση των Εβραίων που στη συνέχεια έγιναν τραγική πραγματικότητα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x