Κολύμβηση

«Στοπ» από τη FINA στην Εφίμοβα

Ελάχιστες ελπίδες έχει, πλέον, να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γιουλία Εφίμοβα, αφού η Fina δεν έκανε δεκτό το αίτημά της για άρση του αποκλεισμού λόγω μελδονίου.

Καμία επιείκεια δεν δείχνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης στους αθλητές που βρίσκονται θετικοί σε παράνομες ουσίες, με τελευταίο παράδειγμα την υπόθεση της Γιουλία Εφίμοβα.

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100μ. πρόσθιο αποτελεί μια από τις… στάνταρ ελπίδες της Ρωσίας για διακρίσεις στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, αφού λίγο καιρό πριν βρέθηκε θετική σε χρήση μελδονίου.

Η Εφίμοβα ζήτησε από την FINA την άρση του αποκλεισμού της, μετά την ανακοίνωση της WADA ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πόσος καιρός χρειάζεται για να αποβληθεί η ουσία από τον οργανισμό. Οι συστάσεις της WADA, όμως, δεν έπεισαν την ομοσπονδία να επιτρέψει στην αθλήτρια να αγωνιστεί στα ρωσικά ολυμπιακά τράιαλς, που ξεκινούν σήμερα, ανακοινώνοντας πως η τιμωρία της θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την απολογία της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της FINA αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τον προσωρινό αποκλεισμό που επέβαλε η FINA στην Ρωσίδα κολυμβήτρια, Γιουλία Εφίμοβα και τις πρόσφατες συστάσεις της WADA για τη χρήση μελδονίου, η επιτροπή ντόπινγκ της FINA αποφάσισε να διατηρήσει τον προσωρινό αποκλεισμό της αθλήτριας, μέχρι την απολογία της.

Η FINA δεν θα κάνει περισσότερα σχόλια σχετικά με την υπόθεση, μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x