Stoiximan Super League

«Μπορεί να πάρει στα χαρτιά το ματς»!

Στα χαρτιά μπορεί να πάρει το χθεσινό ματς, Κέρκυρα-Πανθρακικός, η ομάδα της Θράκης αν και ηττήθηκε στο μέσα στο γήπεδο. Διαβάστε το γιατί.

Η Κέρκυρα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, οι οποίες δεν έχουν εξασφαλίσει την άδεια από την
Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αυτό το γεγονός είναι η αιτία για την οποία η ομάδα του Παναθρακικού ελπίζει, βάσιμα, στο να πάρει το χθεσινό παιχνίδι με τους «Φαίακες» στα χαρτιά.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την Κέκρυρα, όμως σύμφωνα με τον συνταξιούχο πλέον καθηγητή της Νομικής και Οικονομικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πρώην πρόεδρο του ΔΟΣΑ Κομοτηνής, Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, ο Πανθρακικός μπορεί να χρησιμοποιήσει το νομικό πλαίσιο για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

«Εφόσον δεν έχει πάρει την απαραίτητη πράσινη κάρτα από την ΕΕΑ, όπως την ονομάζαμε εμείς, προφανέστατα και η συμμετοχή της Κέρκυρας και όποιας ομάδας δεν την έχει πάρει είναι παράνομη. Κανονικά δεν έπρεπε καν να συμμετέχει. Από την στιγμή ωστόσο που συμμετέχει, ο Πανθρακικός έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει ένσταση και να διεκδικήσει τη νίκη στα χαρτιά. Φαντάζομαι οι δικηγόροι του θα αναζητήσουν τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αν θέλουν να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση», ήταν τα λόγια του κ. Χατζηκωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο «ThrakiSports» .

Πάντως ο έμπειρος νομικός σημείωσε: «Μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχει άδεια, πράσινη κάρτα, και να παίζει μια ομάδα στο πρωτάθλημα, εκτός και αν της έχει παρασχεθεί η διευκόλυνση να παίξει υπό την αίρεση ότι θα πληρώσει το ποσό που απαιτείται σε κάποιες δόσεις, ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση θα χάσει αναδρομικά όλα τα παιχνίδια. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την εξέλιξη της νομοθεσίας, αλλά στη δική μου εποχή, όταν ήμουν εγώ μέλος της ΕΕΑ, συμμετοχή ομάδας χωρίς πιστοποιητικό δεν επιτρεπόταν και θυμάμαι ότι είχαμε τότε κάποια σοβαρά προβλήματα με την ομάδα του Άρη που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, οι νομικοί του Πανθρακικού φαντάζομαι θα διερευνήσουν το θέμα»

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x