Πόλο

Μπορούσε τη νίκη…

Θα μπορούσε να μην έχει χάσει η Εθνική πόλο των γυναικών από την Ιταλία στην Ιμπέρια, όμως ηττήθηκε με 9-10 για το World League.

Η Εθνική πόλο γυναικών έχασε με 9-10 από τη «σετερόζα», στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου προκριματικού ομίλου του World League, όπερ σημαίνει πως οι νικήτριες εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ιταλίδες αύξησαν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ, όμως στην τελευταία περίοδο η Εθνική, με πρωταγωνίστριες τις Μανωλιουδάκη και Αβραμίδου, έφερε το σκορ στο 10-9. Η προσπάθειά της, όμως, έμεινε μέχρι εκεί.

Ο επόμενος αγώνας στη διοργάνωση θα είναι με την Ουγγαρία εκτός έδρας.

"Είχαμε δύο πρόσωπα και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε και να νικήσουμε το παιχνίδι. Η απουσία της Τσουκαλά ήταν σημαντική, καθώς θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουγγαρία, το οποίο θα είναι και το τελευταίο του ομίλου, πρέπει να νικήσουμε.

Εάν τα καταφέρουμε, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αν κι έχουμε μια πληροφορία ότι φέτος έγινε αλλαγή κανονισμού και ότι δεν προκρίνονται οι δεύτερες ομάδες, αλλά μόνο η καλύτερη δεύτερη, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα περάσουμε, ακόμα κι αν νικήσουμε στη Βουδαπέστη", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-1, 4-3, 1-3

ΙΤΑΛΙΑ (Φάμπιο Κόντι): Τεάνι, Μότα 1, Ρεπέτο, Αιέλο, Ντι Μάριο 3, Γκαριμπότι 1, Ραντίκι, Κότι, Φρασινέτι 1, Κουειρόλο, Μπιανκόνι 3, Έμολο 1, Γκορλέρο

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Ψούνη, Διαμαντοπούλου Β., Χυδηριώτη Ι., Αβραμίδου 3, Ξενάκη, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Πλευρίτου Ελ., Μανωλιουδάκη 4, Πλευρίτου Μ., Κοντογιάννη, Διαμαντοπούλου Χρ.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x