F1

Μπότας: «Μας έχει κοστίσει βαθμούς η στρατηγική»

Την ανάγκη για βελτίωση στον τομέα της στρατηγικής της Williams στους επόμενους αγώνες τονίζει ο Βάλτερι Μπότας.

Ο Φινλανδός πιλότος της Williams, Βαλτέρι Μπότας, επισημαίνει πως οι κακές επιλογές κατά τη διάρκεια των Γκραν Πρι έχουν κοστίσει βαθμούς στην ομάδα του, στη μάχη που δίνει με τη Force India για την 4η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Έχουν υπάρξει αγώνες που δεν έχουμε υπολογίσει σωστά τη στρατηγική μας. Δεν είμαστε από καλύτερες ομάδες όσον αφορά τη διαχείριση των ελαστικών και αν θέλουμε να μπούμε στην τετράδα, πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε όλους τους τομείς – ειδικά στα ελαστικά», αναφέρει ο 26χρονος πιλότος.

Ο Μπότας θεωρεί πως η Force India είναι ανώτερη από τη Williams στον τομέα της στρατηγικής, πράγμα το οποίο της δίνει το πλεονέκτημα στη μεταξύ τους μάχη: «Κάποιες άλλες ομάδες έχουν καλύτερη στρατηγική και αυτό μας έχει κοστίσει βαθμούς μέσα στη χρονιά. Το γνωρίζουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Σε κάποιους αγώνες είχαμε ίδιο η καλύτερο ρυθμό από τους αντιπάλους μας, όμως κατάφεραν να τερματίσουν ψηλότερα. Το Χόκενχαϊμ ήταν ένα καλό παράδειγμα. Οι υπολογισμοί μας στη στρατηγική δεν ταίριαζαν με την πραγματικότητα», επισημαίνει ο Φινλανδός.

Η Βρετανική ομάδα γνωρίζει πως ο τομέας της στρατηγικής είναι το αδύναμo της σημείο τη φετινή χρονιά, για αυτό το λόγο προσέλαβε τον Αντόνιο Σπανιόλο, πρώην υπεύθυνο της Ferrari για την απόδοσή των ελαστικών.

Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x