Euroleague

Μπουντούρης: «Στα… σημεία ο Παναθηναϊκός»

Ισορροπημένο ντέρμπι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός επικράτησε στα… σημεία χαρακτήρισε το χθεσινό ο παλαίμαχος γκαρντ των «αιωνίων», Νίκος Μπουντούρης, μιλώντας στον NovaΣπορ Fm 94,6.

Στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ήταν πιο προσεκτικός και είχε καθαρό μυαλό στις λεπτομέρειες που κρίνουν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απέδωσε το αποτέλεσμα της χθεσινής «αιώνιας» κόντρας ο Νίκος Μπουντούρης, μιλώντας στον NovaΣπορ Fm 94,6.

«Λάθος η αλλαγή του Περπέρογλου, αλλά ο προπονητής ξέρει καλύτερα» πρόσθεσε ο παλαίμαχος παίκτης, που χαρακτήρισε δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη τη πρόκριση και των δύο στο Final Four του Μιλάνου.

Αναλυτικά, ο Νίκος Μπουντούρης, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 για:

-το τι φταίει και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει στο ΟΑΚΑ:

«Δεν μπορείς να μιλήσεις για ψυχολογικό πρόβλημα. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά, ο Ολυμπιακός έφτασε το ματς στις λεπτομέρειες, οπότε δεν τίθεται θέμα. Είναι ζήτημα ικανοτήτων και τακτικής. Χθες φάνηκε πως το… κουμάντο το κάνουν οι δύο προπονητές. Ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να αλλάξει πράγματα και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός πήγε το ρυθμό εκεί που ήθελε και όπως είπε και ο προπονητής του, ήταν θέμα μυαλού και όχι καρδιάς. Στα σημεία που έπρεπε το μυαλό του ήταν πιο καθαρό και αποτελεσματικό».

- τα στοιχεία που έκριναν τον νικητή:

«Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στοχευμένα, αλλά και ο Ολυμπιακός. Πόσταρε με τον Περπέρογλου, δεν έπαιξε πολύ πικ εν ρολ, έβαλε περισσότερο τη μπάλα στο low post. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και δε μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Απλά ο Παναθηναϊκός υπερίσχυσε στα σημεία».

-την αντικατάσταση του Περπέρογλου:

«Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση. Αλλά επειδή σέβομαι τις αξίες, έχω να πω πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι πολύ επιτυχημένος με έμπειρους συνεργάτες που ξέρουν καλύτερα από όλους μας το τι πρέπει να κάνουν. Η άποψή μου είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν έπρεπε να βγει ο Στράτος, αλλά έχω πολύ δρόμο να διανύσω και μεγάλη απόσταση σε σχέση με την αξία του κ. Μπαρτζώκα. Ίσως να είχε εμπιστοσύνη στη ψυχολογία του Στράτου και να εκτίμησε ότι θα ήταν σταθερός και μετά από απουσία στον πάγκο για δέκα λεπτά. Επαληθεύθηκε πάντως ότι ο Περπέρογλου είναι ένας πολύ καλός παίκτης με ικανότητες και χαμηλό προφίλ. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση «3» στην Ευρώπη».

-το αν είδε να έχει αλλάξει κάτι στο πλάνο του Ολυμπιακού:

«Είδα κάποιες σκέψεις και αντιδράσεις. Προσπάθησε να ποστάρει και δεν πίεσε τις προσπάθειες ο Σπανούλης. Δεν ήθελε να επικεντρωθεί στο να γίνει πρωταγωνιστής, αλλά να βοηθήσει ο Βασίλης για να παίξουν καλά και οι υπόλοιποι. Δεν τα κατάφερε στην στατιστική, αλλά είχε το καθαρό μυαλό να δώσει κάποιες πάσες για να παίξουν οι συμπαίκτες του με πλάτη. Ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε να αλλάξει τον ρυθμό πιέζοντας, αλλά ο Παναθηναϊκός με δύο γκαρντ του επιπέδου των Διαμαντίδη και Ούκιτς, δεν πέφτει σε αυτή τη παγίδα. Ίσως θα έπρεπε ο Μπαρτζώκας να αλλάξει κάτι στην άμυνα, αλλά όλα είναι σχετικά. Αυτός είναι επιτυχημένος με το καλό συμβόλαιο»

-τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Πεδουλάκης στην ομάδα:

«Βλέπω αλλαγές. Ο Πεδουλάκης έκανε τη μετάβαση από τη μία ομάδα στην άλλη, σεβόμενη πολλά στοιχεία του παρελθόντος. Η ομάδα είχε μάθει να παίζει συνέχεια πικ εν ρολ με μεγάλη επιτυχία. Το διατήρησε, αλλά έβαλε και νέα στοιχεία, όπως το ποστάρισμα και το ψάξιμο των μις ματς. Το εγχείρημά του είχε μεγάλη δυσκολία, αν σκεφτούμε ποιον προπονητή αντικατέστησε».

-το αν ενστερνίζεται την άποψη πως οι «αιώνιοι» δύσκολα θα φτάσουν φέτος στο Final Four:

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αν σκεφτούμε πως τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει στο μέγιστο κάποια στιγμή θα υπάρξει και μία κάμψη. Παίζουν και οι άλλοι. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως να φτάσουμε στο Final Four για να δούμε. Πολλές φορές πας αήττητος εκεί και χάνεις. Αν καταφέρουν να φτάσουν στο Μιλάνο όλα γίνονται. Αν είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ξανά, θα είναι ήδη επιτυχημένοι και οι δύο και εμείς οι μπασκετικοί ευτυχισμένοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x