Κώστας Νικολακόπουλος

Μπροστά στα «άλλα» του Μάνταλου, το πέναλτι δεν ήταν τίποτα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πώς ο Μάνταλος χαρίστηκε τέσσερις φορές (!) στο Σολτάνι, πριν φτάσουμε στην αποβολή (και) του Σεμπά!

***Ο Λισγάρας έγινε ο κακός του αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός. Δικαιολογημένα, βέβαια, αφού η καρατιά πάνω στο γόνατο του Σεμπά ήταν ένα πάρα πολύ βάναυσο φάουλ, από το οποίο μπορούσε να προκύψει σοβαρότατος τραυματισμός του παίκτη του Ολυμπιακού.

***Μόνο που κατά την γνώμη μου, ο πιο βρόμικος ποδοσφαιριστής του αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού ήταν μακράν άλλος, ο Σολτάνι. Και δυστυχώς ήταν ο διαιτητής Μάνταλος εκείνος που αντί να προστατεύσει πρώτα απ΄ όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο, άφηνε τον Αφρικανό παίκτη, με τις έξι αποβολές (!!!) μέχρι στιγμής στην καριέρα του στην Ελλάδα, να «θερίζει» σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

***Στο 17’ ο Σολτάνι έκανε φάουλ για κάρτα στον Μάριν (τον κράτησε από το πρόσωπο!).Καμία κίτρινη...

***Στο 42’ ο Σολτάνι έκανε φάουλ από πίσω στον Μαρτίνς. Καμία κίτρινη...

***Στο 44’ ο Σολτάνι κτυπάει στο πρόσωπο τον Μαρτίνς πάνω στη φάση. Ο Μάνταλος όχι απλά δεν σταμάτησε τη φάση με φάουλ, αλλά την άφησε να εξελιχθεί κι από πάσα του Σολτάνι ο Γιουνές έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ξάνθης να ισοφαρίσει...

***Στο 65’ ο Σολτάνι κτυπάει πάλι στο πρόσωπο τον Μιλιβόγεβιτς, που πέφτει στο έδαφος. Ο Μάνταλος όχι απλά δεν σταμάτησε τη φάση με φάουλ, αλλά επίσης την άφησε να εξελιχθεί κι η Ξάνθη έχασε νέα ευκαιρία να ισοφαρίσει, με κεφαλιά του Βασιλακάκη...

***Ο Μάνταλος λοιπόν χαρίστηκε σε τέσσερις (!!!) περιπτώσεις καρτών στον Σολτάνι, παίκτη που επαναλαμβάνω έχει έξι αποβολές σε 139 παιχνίδια του στην Α΄ Εθνική.

***Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο Σολτάνι να πάει να ζητήσει και τα ρέστα από τον Σεμπά μετά το αντιαθλητικό κτύπημα του Λισγάρα πάνω στον παίκτη του Ολυμπιακού!!! Να αντιδράσει ο παίκτης του Ολυμπιακού και να αποβληθεί τελικά κι ο ίδιος ο Σεμπά...

***Εάν ο Μάνταλος έκανε τη δουλειά του ως ένας έμπειρος διαιτητής και δη διεθνής (θα μου πείτε ένα διεθνές ματς έχει σφυρίξει στην καριέρα του, το φοβερό…Ντεμπρετσένι-Λα Φιορίτα, αλλά τέλος πάντων), και έβγαζε τις κάρτες που όφειλε να βγάλει στον Σολτάνι, μπορεί τίποτα να μην είχε γίνει.

***Αλλά ο Μάνταλος προτίμησε να κλείσει τα μάτια και στις τέσσερις περιπτώσεις (!!!), στις οποίες ο Λισγάρας έπρεπε να τιμωρηθεί, τις τρεις μάλιστα κτυπώντας στο πρόσωπο τρεις διαφορετικούς παίκτες (Μάριν, Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς)!!!

***Κι αυτό που έκανε ο Μάνταλος με το Σολτάνι ήταν πολύ χειρότερο από το πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό, για το πεντακάθαρο χέρι του Χατζηδημητρίου από την κεφαλιά του Ιντέγε μόλις στο 9'. Ένα πέναλτι, είναι ένα πέναλτι. Ένα λάθος. Αλλά το να μην προστατεύεις τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, είναι κάτι πολύ χειρότερο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x