Επικαιρότητα

Μπύρα: Ενάμιση χρόνο νωρίτερα το «πικρό ποτήρι» του επιπλέον φόρου

Μετά την επίσπευση της εφαρμογής του τέλους σταθερής τηλεφωνίας, σειρά είχε και η μπύρα.

Μετά την επίσπευση της εφαρμογής του τέλους σταθερής τηλεφωνίας, σειρά είχε και η μπύρα. Με νομοτεχνική βελτίωση επισπεύδεται κατά ενάμιση χρόνο η επιβολή του φόρου στην μπύρα που θα ισχύει από την πρώτη ημέρα του φετινού Ιουνίου, αντί από 1/1/2018 που προβλεπόταν στην αρχική ρύθμιση που προωθούνταν.

Την ίδια ώρα με άλλη νομότεχνική βελτίωση ο Ευκλείδης Τσακαλωτος καταργεί πρόσφατα ψηφισθείσα βουλευτική τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από τον ΦΕΚ φυσικού αερίου οι επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους.

Η αιφνιδιαστική αυτή επίσπευση στην επιβολή των συγκεκριμένων φόρων δεν αποκλείεται να αποτελεί ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το διετές πάγωμα των αυξήσεων στα ειδικά μισθολόγια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα στην βουλή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους υπουργούς Πάνο Καμμένο (Αμύνης), Ευκλείδη Τσακαλώτο (Οικονομικών), Νίκο Παρασκευόπουλο (Δικαιοσύνης), Θοδωρή Δρίτσα (Εμπορικής Ναυτιλίας) καθώς επίσης και με τους αναπληρωτές υπουργούς Τόσκα (Προστασίας του Πολίτη) και Παπαγγελόπουλο (Δικαιοσύνης).

Στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τους υπουργούς, να καταθέσουν, έως την Κυριακή, προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του «παγώματος».

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x