Επικαιρότητα

Μυστική συνάντηση Βαρουφάκη-Τόμσεν

Τι είπε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ με τον υπουργό Οικονομικών

Μια άκρως σημαντική συνάντηση, όπως την χαρακτηρίζουν οι Financial Times, είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι. Σύμφωνα με δημοσίευμα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο των συναντήσεων του με τον Πιέρ Μοσκοβισί και Μισέλ Σαπέν, είχε στην «Πόλη του Φωτός» και συνάντηση με τον γνωστό μας Πολ Τόμσεν που είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο δημοσιογράφος που υπογράφει το κείμενο επικαλείται δύο αξιόπιστες πηγές του οι οποίες τον πληροφόρησαν πως αυτή η συνάντηση όντως έγινε στο Παρίσι. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το αντικείμενο και το αποτέλεσμα της συνάντησης, ωστόσο αν ισχύει τότε είναι φανερό πως η ελληνική πλευρά έχει ξεκινήσει και μια παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ. Να σημειωθεί πως πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι όντως υπήρξε συνάντηση γνωριμίας Βαρουφάκη-Τόμσεν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στην ιταλική La Repubblica, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση του θέμα του ελληνικού χρέους και ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα. «Η Ελλάδα θέλει τα 1,9 δισ. από τα 7 δισ. ευρώ της δόσης της τρόικας», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x