Επικαιρότητα

Μυστήριο με ποτάμι που καίγεται (video)

Πολιτικό θέμα συζήτησης έχει γίνει ποταμός που παίρνει φωτιά. Βουλευτής που καταγγέλλει διαρροή μεθανίου, θέλησε να αποδείξει τον ισχυρισμό του, πυρπολώντας το νερό του ποταμού.

Ο λόγος για τον βουλευτή των Αυστραλών Πρασίνων, Τζέρεμι Μπάκινγχαμ, που καιρό τώρα υποστηρίζει ότι ποταμός στο Κουίνσλαντ έχει μολυνθεί από μεθάνιο.

Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ο οικολόγος πολιτικός πήγε στο σημείο και έβαλε φωτιά.

Την άποψη του Τζέρεμι Μπάκινγχαμ ότι στο ποτάμι έχουν διοχετευθεί χημικές ουσίες, συμμερίζονται και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook «πόσταρε» το βίντεο στο οποίο ανάβει φωτιά με έναν αναπτήρα!

Όντως, το νερό φλέγεται, αναγκάζοντας τον βουλευτή, που επιβαίνει σε μία βάρκα, να φωνάξει : «Πυρκαγιά στον Κονταμάιν (σ.σ. το όνομα του ποταμού)…»

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι για το εύφλεκτο νερό ευθύνεται η εξόρυξη φυσικού αερίου από τα ορυχεία, που βρίσκονται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά.

inner



Παρ’ όλα αυτά, η αρμόδια υπηρεσία Φυσικών Πόρων και Ορυχείων του Κουίνσλαντ εμφανίζεται καθησυχαστική, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει προφανής κίνδυνος για την περιοχή» ούτε και «υπάρχει εμφανής απόδειξη της περιβαλλοντικής βλάβης που μπορεί να αποδοθεί στη διαρροή φυσικού αερίου….».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x