Επικαιρότητα

Μυστήριο με την παρουσία των ανδρών της ΟΠΚΕ στη Μάνδρα

Τι απαντούν πηγές της Κατεχάκη για την καταγγελία της δημάρχου ότι φύλαγαν το σπίτι του Τσίπρα στην Κυψέλη - Απαντήσεις ζητούν οι μάχιμοι αστυνομικοί

Την ώρα που ο φόβος των ληστρικών επιδρομών και του πλιάτσικου στοιχειώνει τους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου μετά τις πλημμύρες στην περιοχή, μαίνεται η κόντρα για το αν πραγματικά μετέχουν οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στα μέτρα φύλαξης ή περνούν μια βόλτα από τους πλημμυροπαθείς και καταλήγουν να φρουρούν κυβερνητικούς στόχους και κτίρια. Με δεκάδες καταγγελίες για κλοπές και αρπαγές και περισσότερες από 13 συλλήψεις – κυρίως Ρομά – η κατάσταση στην πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Αττικής δείχνει σιγά – σιγά να ξεφεύγει. Στο περιθώριο της καταγγελίας της δήμαρχου Μάνδρας Ιωάννας Κριεκούκη ότι μια ομάδα ΟΠΚΕ έφυγε για να φυλάξει την πρωθυπουργική κατοικία, προβληματισμό προκαλούν στους μάχιμους αστυνομικούς της ευρύτερης περιοχής οι επίσημες ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ, ότι μόνο χθες διατέθηκαν στις «κόκκινες» περιοχές συνολικά 235 αστυνομικοί, που στελεχώνουν 3 Ο.Π.Κ.Ε., 80 εποχούμενες και πεζές περιπολίες και 6 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Και αυτό γιατί – όπως λένε – στις περισσότερες περιπτώσεις οι ομάδες οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) φεύγουν από τη Δυτική Αττική και μεταβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, στη Γλυφάδα ακόμη και στην Κηφισιά. Ρωτούν συνεπώς πόσες συνολικά ώρες παράμειναν στην περιοχή και ποιες ήταν οι κινήσεις που έκαναν το συγκεκριμένο 24ωρο.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης, που γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μιλώντας στο protothema.gr τονίζει αναφορικά με το επίμαχο θέμα της ΟΠΚΕ «δεν μας εκπλήσσει ούτε φυσικά μας προκαλεί εντύπωση και το έχουμε καταγγείλει πάμπολλες φορές αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Είναι σύνηθες φαινόμενο, δυνάμεις οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται και να επιχειρούν στη Δυτική Αττική να διατίθενται σε καθημερινή βάση σε υπηρεσίες του κέντρου καθώς και στη φύλαξη “ευπαθών” στόχων και επισήμων. Πάγιο αίτημα της Ένωσης μας είναι να μην μετακινούνται συνάδελφοι από τη Δυτική Αττική αλλά να μένουν και να παραμένουν στην περιοχή και να επιχειρούν εδώ και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες της πλέον επιβαρυμένης από πλευράς εγκληματικότητας περιοχής της Ελλάδος», ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα της αστυνόμευσης στις πληγείσες περιοχές αναφέρει πως «οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αττική είναι επαρκέστατες και οποιαδήποτε κρούσματα είναι μεμονωμένα και αντιμετωπίζονται άμεσα. Η περιοχή αστυνομεύεται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις».

Το χρονικό

Πηγές της Κατεχάκη περιέγραψαν με λεπτομέρειες στο protothema.gr τι συνέβη με τις ομάδες της ΟΠΚΕ και εάν τελικά έχει βάση η καταγγελία της δημάρχου. Όπως λένε, στις 11:00 το πρωί της 18ης Νοεμβρίου μια ΟΠΚΕ που είναι διατιθέμενη σε ειδική βάση στο Μενίδι, με εντολή ΓΑΔΑρχη (στα σήματα αναφέρεται κωδικοποιημένα ως Α50) φεύγει και πάει στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού καθηγητή και διανοούμενου Κώστα Βεργόπουλου στο Α΄Νεκροταφείο στην οποία παρέστη ο πρωθυπουργός και παραμένει μέχρι τις 15:00. Το ίδιο απόγευμα η ΟΠΚΕ που ήταν διατεθειμένη στη Μάνδρα με την ανάληψη στις 14:22, με εντολή του Α50 (ΓΑΔΑρχη ) φεύγει και πάει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, παραμένει μέχρι τις 17:30 και στη συνέχεια, παίρνει εντολή να φύγει από την Κουμουνδούρου και να ξαναγυρίσει στη Μάνδρα. Φθάνει στη Μάνδρα γύρω στις 18:30 και αναλαμβάνει μέχρι τις 22:00. Στις 22:00 αλλάζει με τη βραδινή ΟΠΚΕ και παραμένει μέχρι τη 01:00 στη Μάνδρα. Στη συνέχεια με εντολή του Α50 φεύγει και πάει στην οικία του Π.Κ (πρωθυπουργού κυβερνήσεως ) στην Κυψέλη και παραμένει μέχρι τις 06:00 το πρωί.

Σε απάντηση της σοβαρής καταγγελίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λέει ότι τα λεγόμενα της δημάρχου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και πως η μοναδική εκείνο το βράδυ ομάδα ΟΠΚΕ δεν ήταν στην οικία του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη. Στην επίσημη ανακοίνωση οι επιτελείς της Αστυνομίας παραδέχονται μόνο ότι μία ομάδα ΟΠΚΕ μετακινήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στον Νέο Κόσμο. Ωστόσο, η ΓΑΔΑ αφήνει κάποια κενά σημεία: Το πρώτο είναι πως η βάρδια της Κ-211 ομάδας ΟΠΚΕ, στην περιοχή της Μάνδρας ξεκινούσε στις 14:00 και τελείωνε στις 22:00. Όμως στη Μάνδρα έφτασε στις 19:00, Και αυτό διότι με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας μετακινήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, έως τις 17:30 το απόγευμα για να καλύψει τη μετακίνηση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί, για άλλον υπηρεσιακό λόγο. Έπειτα έφυγε από εκεί και έφθασε στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα. Άρα ο «ωφέλιμος» χρόνος παραμονής της στην περιοχή ήταν τρεις ώρες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x