Βόλεϊ

Μυθικοί, θρυλικοί κορίτσαροι!

Άλλο ένα θρυλικό έπος! Στο «καμίνι» του Ρέντη ο Ολυμπιακός έκανε απίστευτη ανατροπή από 0-2 σετ, γονάτισε 3-2 την Μπούρσα στον 1ο τελικό του Ch. Cup και πάει στην Τουρκία με προβάδισμα για την κούπα.

Τρελαίνει κόσμο αυτός ο Ολυμπιακός!

Με επική ανατροπή από 2-0 σετ τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς επιβλήθηκαν στο τάι μπρέικ της πανίσχυρης Μπούρσα, στον πρώτο τελικό του Challenge Cup και είναι έτοιμες να γράψουν ιστορία!

Ξεπερνώντας εύκολα το σοκ των πρώτων χαμένων σετ και με απίθανη κατάθεση ψυχής -τόσο των ίδιων όσο και του κόσμου που δεν σταμάτησε να τραγουδάει- οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρώτου τους ευρωπαϊκού τίτλου και θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για τον επαναληπτικό (Μ. Σάββατο – 16:00) με σαφές προβάδισμα.

inner

Αυτό σημαίνει πως θα τους αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να πανηγυρίσουν τον τίτλο, ενώ σε περίπτωση ήττας με 3-2 σετ όλα θα κριθούν στο χρυσό σετ. Η μόνη περίπτωση απευθείας στέψης της Μπούρσα είναι να πάρει καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1 σετ).

inner

Το ματς
Η Μπρούσα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε το ότι ο Ολυμπιακός ήταν «φοβισμένος» στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό και πήρε εύκολα διαφορά στο πρώτο σετ. Οι ερυθρόλευκες προσπάθησαν να μειώσουν μετά το 10-20, με τα σερβίς της Λαμπρούση και την επιθετική άνοδο της Μαλασάι, όμως κατάφεραν απλά να κλείσουν την ψαλίδα, με την Μπούρσα να κάνει άνετα (18-25) το 1-0 σετ.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε λίγο πιο ισορροπημένα. Ένα σερί 5-0 της Μπούρσα διεύρυνε στο +8 το μικρό της προβάδισμα στο 17-9 και δεν δυσκολεύτηκε, τελικά, να κάνει το 2-0 σετ με 25-15.

inner

Μέχρι αυτό το σημείο, ο τουρκικός σύλλογος έδειχνε ανίκητος. Μόλις, όμως, ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να δείξει τη δύναμή του. Ανεβάζοντας την απόδοση σε μπλοκ και σερβίς, οι «ερυθρόλευκες» άρχισαν να ρισκάρουν περισσότερο και διατήρησαν προβάδισμα τριών πόντων από την αρχή του σετ, με τις Τουρκάλες να ισοφαρίζουν στο 16-16. Η Λαζάρεβιτς κράτησε την επιθετική πρωτοβουλία και οδήγησε τις «ερυθρόλευκες» σε ένα επιμέρους 6-1, για το 2-1 σετ (25-20).

inner

Θρίλερ με νικητή τον Ολυμπιακό ήταν το τέταρτο σετ! Οι δύο ομάδες έφτασαν πόντο πόντο μέχρι το 8-8, με την Μπούρσα να παίρνει το προβάδισμα με δύο μπλοκ της Πρόκοπιτς και άσο της Κιρντάρ (11-8). Οι Τουρκάλες διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 18-19, όμως λύγισαν από ένα εντυπωσιακό σερί των Πειραιωτών (8-0) με την Μαλασάι στο σερβίς, που έκανε το 25-19 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

inner

Στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς, τα κορίτσια του Ολυμπιακού συνέχισαν την κατάθεση ψυχής και ολοκλήρωσαν το… πρώτο βήμα του τίτλου, χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά. Μαλασάι και Χίπε ήταν αυτές που κράτησαν επιθετικά τον Ολυμπιακό, ενώ τα σερβίς των Γιώτα, Λαζάρεβιτς και Λαμπρούση βοήθησαν να αυξηθεί η διαφορά, που έφτασε μέχρι και στο +7 (14-7), με το ματς να τελειώνει με 15-10.

inner

Η εξέλιξη του ματς



Τα σετ: 18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 8, Λαζάρεβιτς 14, Μαλασάι 15, Λαμπρούση 10, Χριστοδούλου 6, Χίπε 20, λ. Κονόμι / Βλαχάκη 2, Τέζα

Μπούρσα (Ντε Μπράντ): Γιλντιρίμ 5, Σορόγλου 15, Κιρτάρ 4, Ντα Σίλβα 19, Πρόκοπιτς 15, Χόρβατ 18, λ. Τσιχάν / λ. Σαριόγλου, Ίντσε 2, Χατίπογλου 1, Μπασνάκοβα, Τανίλ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x