Τουρνουά-γιορτή που θα δείξει σε όλους ότι τα επεισόδια δεν έχουν θέση στον κόσμο του χάντμπολ είναι το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», σύμφωνα με την Κατερίνα Ψωμιάδου.

Η υπεύθυνη οργάνωσης του τουρνουά, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Playball», εξέφρασε τη χαρά της, επειδή κατάφερε να διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μία τέτοια εκδήλωση, αλλά και για το γεγονός ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ομάδες του κόσμου δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα επεισόδια που έγιναν στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν δείχνουν το αληθινό πρόσωπο του αθλήματος, ενώ τόνισε ότι το τουρνουά, πέρα από αθλητικό, θα έχει εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στους Μάνο Ζερβάκη, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

-Γιατί πάλι στη Βέροια:
«Η Βέροια είναι η πατρίδα του χάντμπολ και πέρσι μας άνοιξε τις αγκαλιές της γεμίζοντας το γήπεδο. Ήταν μία γιορτή και όλοι το είδαν σαν να ήταν μία μικρή Ολυμπιάδα. Ο κόσμος θα γεμίσει σίγουρα και φέτος τα γήπεδα. Όλοι ζουν εδώ και αρκετό καιρό στο ρυθμού του τουρνουά».

-Για τους εθελοντές:
«Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι το τουρνουά θα γίνει, όλοι κινητοποιήθηκαν. Αρχές της εβδομάδας είχαμε 90 εθελοντές και πιστεύω πως μέχρι να ξεκινήσει θα έχουμε περισσότερους. Οι εθελοντές δεν είναι μόνο από τη Βέροια, αλλά από διάφορες πόλεις, ακόμη και αν δε συμμετέχουν στο τουρνουά. Έχουμε εθελοντές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Δράμα κλπ.».

-Για το σκοπό του τουρνουά:
«Το τουρνουά, πέρα από το αθλητικό μέρος, έχει επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Έχουμε κανονίσει βραδιά με ζωντανή Ελληνική μουσική, έχουμε κανονίσει ξενάγηση στη Βεργίνα αλλά και βραδιά με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα μικρών παιδιών. Γενικά θέλουμε να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο του χάντμπολ, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια που έγιναν στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου».

-Για την αγάπη του κόσμου:
«Όλοι αγαπούν αυτή τη διοργάνωση και φαίνεται από πολλά στοιχεία. Αρχικά, κάθε χρόνο έχουμε όλο και περισσότερες ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Ακόμη, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο την οποία ζούμε, όλοι βοηθούν στο να χαμηλώσει το κόστος. Όλοι όμως. Τα ξενοδοχεία, τα λεωφορεία, τοπικοί παράγοντες που χορηγούν νερά κλπ. Ο κόσμος θέλει αυτό το τουρνουά».

-Αν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει τη διοργάνωση:
«Πολλές φορές έχω πει ότι έχω κουραστεί και δεν αντέχω άλλο. Όταν βλέπεις όμως τόση αγάπη από τον κόσμο δεν μπορείς να κάνεις κάτι, απλά συνεχίζεις. Υπήρχαν ομάδες που ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή την τελευταία μέρα του περσινού τουρνουά, πριν καν αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε και τρίτη διοργάνωση. Όταν το βλέπεις αυτό, δεν μπορείς να σταματήσεις, απλά συνεχίζεις. Στην τελική, όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει με αγάπη, δεν σε νοιάζει ούτε η κούραση ούτε η έλλειψη ύπνου. Μάλιστα, όσο πλησιάζει η μέρα που θα ξεκινήσει αισθάνομαι σαν να προετοιμάζομαι να πάω πενταήμερη με το σχολείο».