Ψυχαγωγία

Να μην το χάσει κανείς!

Μία σπουδαία παραγωγή επιστρέφει στην Ελλάδα, αφού το Cirque de Soleil από τις 29 του μήνα (έως τις 3/11) θα παρουσιάσει το «Dralion» στο ΟΑΚΑ. Τι λέει ο Μάικλ Οκάμπο στη SportDay.

Όσοι έχασαν την ευκαιρία να ζήσουν το υπερθέαμα του «Αlegria», φέτος έχουν τη δυνατότητα να δουν το Dralion, αφού το Cirque de Soleil επιστρέφει στην Αθήνα και ο Μάικλ Οκάμπο μάς εξηγεί για ποιον λόγο να βρεθεί κάποιος στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο heach coach των καλλιτεχνών στη SportDay

Πέρυσι τέτοιο καιρό, ήταν η «Alegria». Πλέον μετράμε αντίστροφα για το «Dralion». Ποιες οι διαφορές των δυο αυτών παραστάσεων;

«Πρώτα απ' όλα, κάθε παράσταση του "Cirque Du Soleil" είναι διαφορετική η μια από την άλλη. Το ίδιο ισχύει και ανάμεσα σε "Alegria" και "Dralion". Τα κοστούμια θα είναι αλλιώτικα, το ίδιο και τα ακροβατικά, πρόκειται για διαφορετικά στυλ. Είναι κάτι που δεν θα το έχουν δει ποτέ ξανά, είναι μια σπουδαία παραγωγή. Οι τεχνικές είναι υψηλού επιπέδου, το θέαμα απίστευτο».

Ποια είναι τα κριτήρια, βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή των καλλιτεχνών που θα πλαισιώσουν το «Cirque Du Soleil»;

«Αναζητούμε καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο. Κατ' αρχάς, πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένοι. Κάθε φορά θα προηγηθούν οντισιόν κι από κει θα προκύψουν οι… εκλεκτοί. Πρέπει να είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν. Το ιδιαίτερο σε ό,τι αφορά το "Dralion" είναι ότι έχουμε 27 καλλιτέχνες που κατάγονται από την Κίνα από τους 50 που υπάρχουν συνολικά. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τις Ουγγαρία, Ισπανία, Ιαπωνία, Γαλλία αλλά και πολλές ακόμη χώρες».

Πώς νιώθει κάποιος όταν το έργο του έχει τεράστια αποδοχή από τον κόσμο, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα από τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολουθούν τις παραστάσεις;

«Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Να βλέπεις τον κόσμο να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον. Αυτό ισχύει και για τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά, αλλά και για τον εκάστοτε head coach».

Διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο, σχόλια λατρείας από διάσημους αστέρες του Hollywood αλλά και απλούς, καθημερινούς ανθρώπους. Τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο;

«Η διαδραστικότητα που υπάρχει με τον κόσμο είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Είναι σαν να συμμετέχει ο κόσμος και αυτό βοηθάει πολύ έναν καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της ίδιας της παράστασης. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν μετράει η κριτική που γίνεται από τα Μέσα».

Πρώτα ο ίδιος καλλιτέχνης και από το 1994 και μετά, επικεφαλής προπονητής. Ποια είναι τα στοιχεία που διαφέρουν από τη μια θέση στην άλλη;

«Οταν είσαι καλλιτέχνης, αυτό που σε ενδιαφέρει κατά βάση είναι πώς θα είσαι εσύ ο ίδιος συνεπής και θα παρουσιάσεις το πρόγραμμά σου άριστα. Ως head coach, ανησυχείς για όλους τους καλλιτέχνες και οφείλεις να έχεις την επίβλεψη για τα πάντα».

Εχει χρειαστεί ποτέ να… υιοθετήσετε την αυστηρή πλευρά του χαρακτήρα σας εφόσον υπάρξει λάθος εκτέλεση του προγράμματος;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πολύ αυστηρός. Εχω μάθει να είμαι πάντα ανοικτός για συζήτηση με τους καλλιτέχνες. Αλλά εννοείται πως αν χρειαστεί να γίνω αυστηρός, θα γίνω χωρίς δεύτερη σκέψη».

Πάρτε μία γεύση από την παράσταση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x