Champions League

Να περάσει ο επόμενος…

Απόρθητο το «Καραϊσκάκη» μετά και το χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους. Προσκύνησαν οι πρωταθλητές Αγγλίας, Ισπανίας και Ιταλίας, αναρρίχηση στην UEFA και «χρυσάφι» στα ταμεία.

Σε τόπο μαρτυρίου για τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πεδίο δόξης λαμπρό έχει μετατραπεί το «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό. Η Γιουβέντους το βράδυ της Τετάρτης ήταν μόνο το πιο πρόσφατο και πιθανότατα όχι το τελευταίο μεγαθήριο που έφυγε πληγωμένο από το Φάληρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να νικήσουν τις πρωταθλήτριες ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ηπείρου. Η αρχή έγινε με τη Μαν. Γιουνάιτεντ πέρσι στους «16» (2-0), ενώ η συνέχεια δόθηκε φέτος απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2) και Γιουβέντους (1-0).

Και πριν από αυτή την τριάδα θριάμβων, στο «Καραϊσκάκη» είχαν… προσκυνήσει κι άλλες σπουδαίες ομάδες: η Άρσεναλ τρεις φορές (1-0 το 2009, 3-1 το 2011 και 2-1 το 2013), η Μπενφίκα δύο (5-1 το 2008 και 1-0 το 2013), η Ντόρτμουντ (3-1 το 2011), αλλά και παλαιότερα η Λίβερπουλ (1-0 το 2004), η Ρεάλ (2-1 το 2005) και πολλές άλλες, ενώ όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουν περισσότερες.

Αποτελέσματα σαν και το χθεσινό-πέραν των πολύτιμων βαθμών που προσφέρουν στην Ελλάδα-έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην 25η θέση στην κατάταξη των ομάδων της UEFA, μόλις τρεις θέσεις πίσω από τη Γιουβέντους και με προοπτική να αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα επειδή προσμετρώνται τα αποτελέσματα τα αποτελέσματα της προηγούμενης πενταετίας για τον υπολογισμό της ειδικής βαθμολογίας, οι Πειραιώτες μπορούν να εκτοξευτούν κι άλλο την επόμενη σεζόν, όταν θα… απαλλαγούν από την εφιαλτική σεζόν 2010/11, όταν είχαν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League από τη Μακάμπι και είχαν συγκομιδή μόλις 2.520 βαθμούς.

Ενδεικτικό είναι πως την επόμενη σεζόν συγκέντρωσαν 17.520, το 2012/13 είχαν 10.880, το 2013/14 μάζεψαν 19.220 και φέτος έχουν ήδη 8.840 κι ενώ εκκρεμούν τουλάχιστον άλλα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα εκκινήσει την επόμενη σεζόν όντας στην εικοστή θέση στην κατάταξη ομάδων της UEFA, θέση που θα αποτελέσει νέο ρεκόρ στην ιστορία του.

Χρυσάφι στα ταμεία

Το Champions League συνεχίζει να αποφέρει στον Ολυμπιακό τεράστια έσοδα. Πέρα από τα εξασφαλισμένα 8,6 εκατ. ευρώ από την παρουσία στους ομίλους και τα χρήματα του market pool (πέρσι ήταν περίπου 12 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένονται αντίστοιχα), οι «ερυθρόλευκοι» με τις δύο νίκες τους επί Ατλέτικο και Γιουβέντους έχουν ήδη κερδίσει 2 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ είναι το μπόνους ανά νίκη και 500.000 ευρώ δίνει η ισοπαλία) και τους απομένουν άλλα τρία παιχνίδια τουλάχιστον. Ενδεχόμενη πρόκριση στους «16» επιβραβεύεται με επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x