Βαγγέλης Νεραντζιάς

Να πορευτεί με «οδηγό» την Μόσχα ο Παναθηναϊκός

Τα χαρακτηριστικά που έδειξε ο Παναθηναϊκός του Βόβορα και πρέπει να τα κρατήσει, ώστε να καλύψει τις αδυναμίες του. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί μια νίκη να μην δίνει κάτι παραπάνω στον πίνακα της Ευρωλίγκας, αλλά όπως και να το δει κανείς ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Χίμκι κέρδισε πολύ περισσότερα. Οι πράσινοι πήγαν στην Ρωσία με δωδεκάδα ειδικών συνθηκών, σε μια συγκυρία που γίνεται μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα. Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα κλήθηκε να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τον νέο προπονητή, για πρώτη φορά στη νέα εποχή χωρίς τον Καλάθη και με ένα σύνολο που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και κοστίζει πολύ λιγότερο.

Ο Παναθηναϊκός πέρα από τη νίκη κέρδισε αυτοπεποίθηση. Είδε τον Παπαπέτρου να ανταποκρίνεται ως ηγέτης στα δύσκολα, είδε τον Μήτογλου πιο ώριμο, είδε τον Μποχωρίδη κουμανταδόρο, είδε τον Μπεντίλ να εμφανίζεται έτοιμος. Συνολικά οι δέκα παίκτες που συμμετείχαν έβαλαν όλοι το λιθαράκι τους. Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Βόβορας δείχνει ότι περίμενε αυτή την ευκαιρία και θα την αρπάξει.

Μετά από καιρό ο Παναθηναϊκός ήταν μαχητής και κέρδισε από την άμυνα. Με τον τρόπο που τον έχει κάνει στο παρελθόν εξάστερο. Με την πρακτική που αναγκάζεται να λειτουργήσει φέτος για να καλύψει τις αδυναμίες του. Άμυνα, πάθος, ριμπάουντ, προσήλωση και κίνητρο, όλα στο 100%. Μπορούν να το κάνουν, άλλωστε είναι μια ομάδα που ο μεγαλύτερος παίκτης είναι 30 χρονών. Είναι ένα γκρουπ, στο οποίο ηγούνται στο αγωνιστικό σκέλος ο Αλβέρτης και ο Διαμαντίδης.

Είναι προαπαιτούμενο για τη φετινή σεζόν να βγουν μπροστά οι Έλληνες παίκτες κάτι που συνέβη στη νίκη επι της Χίμκι, γιατί πάντα το πάθος τους είναι οδηγός και για τους ξένους. Είναι ενδεικτικό αυτού, ότι ο Παναθηναϊκός μάζεψε 17 επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία μεταφράστηκαν σε 21 πόντους, έπαιξε σκυλίσια άμυνα, πάλεψε για κάθε κατοχή και στο τέλος δικαιώθηκε, γιατί ήταν ο καλύτερος. Είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα στη Μόσχα είναι ο οδηγός για τη συνέχεια των πράσινων. Δεν ήταν εύκολο για την ομάδα να ξεπεράσει το σοκ από την απουσία του Καλάθη, ο Νικ είχε το 50% από τις μπάλες στα δικά του χέρια. Είναι σκληρή μετάβαση.

Αναμφισβήτητα η συνέχεια είναι δύσκολη, πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας μοιάζουν ενισχυμένες, η είσοδος στα πλέι οφ θα είναι ζόρι, αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει τη δική του δουλειά και να μην αποπροσανατολιστεί. Και υπάρχουν οι άνθρωποι στην ομάδα να φροντίσουν για αυτό. Όχι, με ένα αποτέλεσμα κανείς δεν λέει ότι πέτυχε κάτι σπουδαίο και έλυσε τα προβλήματα του. Απλά έκανε κατανοητό σε εχθρούς και «φίλους» που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, ότι είναι άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα…

Σε ότι αφορά το ρόστερ τώρα. Ο Σάικς που αναμένεται να μπει με την ομάδα μοιάζει παίκτης που μπορεί να προσφέρει περισσότερο στην δημιουργία από ότι ο Τζάκσον. Ο Μποχωρίδης απέδειξε ότι αξίζει βασικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Με την υποστήριξη των Φόστερ και Νέντοβιτς, ο Σάντ Ρός ίσως θα ήταν καλύτερο να μην χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ στο «1», γιατί καλό το μπόι αλλά υστερεί σε χειρισμό, δημιουργία και περιφερειακό σουτ.

Όσο για τον Πιερ Τζάκσον, όσες φορές έπαιξε ήταν περισσότερο… βαρίδιο παρά πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό. Στους ψηλούς το πρώτο που πρέπει να συμβεί είναι να «ξυπνήσει» αγωνιστικά ο Άαρον Γουάιτ. Πάντως, ανεξάρτητα από τη χθεσινή βραδιά, οι Νέντοβιτς και Φόστερ είναι λαχεία αναλογικά με την τιμή τους και η βελτίωση του τριφυλλιού στο «2» όσο κυλούν τα παιχνίδια θα φαίνεται και περισσότερο. Και ο Τζίμερ πέρσι έπαιρνε τα διπλά από όσα φέτος αυτοί οι δυο μαζί…

Υ.Γ. Το αιώνιο ντέρμπι της ερχόμενης Παρασκευής είναι 50-50.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x