Κώστας Μιαούλης

Να ψάξει μέσα της και να βρει ψυχή η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το εναρκτήριο παιχνίδι της ΑΕΚ στα πλέι-οφ, απέναντι στην ομάδα από την οποία έχασε στον τελικό και για το πώς πρέπει να εμφανιστεί.

Μια άλλη ΑΕΚ οφείλει να κάνει την εμφάνιση της στην Τούμπα, μετά το ματς του Κυπέλλου και την ήττα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, πέρα απ’ όσα συνέβησαν απ’ έξω και με την διαιτησία, αυτό που πόνεσε πολύ τους φίλους της Ένωσης, ήταν η εντελώς απροετοίμαστη ψυχολογία για έναν αγώνα τέτοιων απαιτήσεων και η έλλειψη πάθους.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος της ήττας, μαζί ασφαλώς με την διαιτησία. Μια ΑΕΚ που δεν διεκδίκησε, δεν είχε την δύναμη να ανταποκριθεί ψυχικά σε ένα τέτοιο ματς, έστω και αν και ο αντίπαλος, είχε τα δικά του θέματα πνευματικά. Ωστόσο το ήθελε πολύ, άσχετα αν το πήρε με την βοήθεια διαιτητή και βοηθού.

Αυτή η σύγκριση στη ζυγαριά, δεν επιτρέπεται στα πλέι-οφ, να βρει ξανά νικητή τον αντίπαλο. Δεν μιλάω για το ποιός θα επικρατήσει στο ματς, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να ξαναδούμε χαώδη διαφορά στο «θέλω» της ΑΕΚ με του αντιπάλου της.

Το 4-3-3 ήταν μια απαραίτητη προσαρμογή που έπρεπε να κάνει ο Μανόλο για το σημερινό πλέον ματς. Η διάταξη στον τελικό του Κυπέλλου, έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ ν’ αναπνέει, να βρίσκει διαδρόμους και όταν έστω και στο 66’ μπήκε ο Γαλανόπουλος, η ομάδα ήταν τόσο κακή και αποδιοργανωμένη που δεν άλλαξαν πολλά. Η ΑΕΚ αναζητούσε την παράταση, όπως και ο ΠΑΟΚ αν θέλουμε να μιλάμε ειλικρινά. Όμως η πολύ επιπόλαιη σε εκείνο το ματς του προηγούμενου Σαββάτου Ένωση, έδωσε πολλά δικαιώματα, για να παίζεται η μπάλα κοντά στην περιοχή της και αυτό το πλήρωσε. Όπως πλήρωσε και το γεγονός πως δεν πίεσε καθόλου τον ΠΑΟΚ.

Η Ένωση θα πάει με ένα άλλο σχήμα που θα έχει τον Αϊντάρεβιτς στην τριάδα των χαφ πιθανότατα και μπροστά τον Μάνταλο και τον Λάζαρο που θεωρώ πως είναι ο μόνος πάνω στον οποίο μπορεί αυτόν τον καιρό να ποντάρει σταθερά ο Χιμένεθ. Περιμένω με αυτό το σχήμα, καλύτερη λειτουργία στον ανασταλτικό τομέα της μεσαίας γραμμής, καλύτερες αλληλοκαλύψεις στα άκρα και έναν ακόμα παίκτη για να βγάλει μια πάσα της προκοπής μπροστά. Η ΑΕΚ θα έχει τις ευκαιρίες να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ που θα είναι επιθετικός, θα προσπαθήσει να σκοράρει όσα περισσότερα γκολ μπορεί για να αποδείξει πως δικαίως πήρε το Κύπελλο και είναι καλύτερη ομάδα. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ.

Εύχομαι να μην ασχολούμαστε αύριο με τον Καλογερόπουλο και τους βοηθούς. Όπως εύχομαι να μην διαβάσω ξανά διάφορες γραφικότητες σχετικά με τον Δήμαρχο και τις φαεινές ιδέες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x