Κώστας Νικολακόπουλος

Να πως πήρε ο Σίλντενφελντ το μοναδικό του πρωτάθλημα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr μία «κουβέντα» για τις…καταγγελίες του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

• Διάβασα τις…καταγγελίες του Σίλντενφελντ περί Ολυμπιακού και διαιτησίας και φιλικών ομάδων του κλπ, κλπ.

• Από την στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα ο Κροάτης, έχοντας δει την πλάτη του Ολυμπιακού επί τρεις συνεχόμενες σεζόν, είναι «τα ίδια και τα ίδια». Δηλώσεις εναντίον του Ολυμπιακού και της διαιτησίας και το πώς παίρνει ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και φτου κι από την αρχή.

• Δεν πειράζει, τώρα στην πατρίδα του ο Σίλντενφελντ, θα δει καλές διαιτησίες. Εκεί ντε, που η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίρνει το πρωτάθλημα επί 10 συνεχόμενα χρόνια! Εκεί όπου το ποδόσφαιρο είναι πεντακάθαρο και δεν κάνει ό,τι θέλει η Ντινάμο.

• «Φοβερός» Σίλντενφελντ. Και καλά τα έχωσε στον ένα διαιτητή. Του είπε φοβερά πράγματα ο άλλος διαιτητής. Είπε του Πράνιτς χειρότερα πράγματα ένας τρίτος διαιτητής. Ένας πρόεδρος πήγε να σπάσει την πόρτα των αποδυτηρίων ενός τέταρτου διαιτητή. Πολλές ομάδες έπαιζαν αλλιώς με τον Ολυμπιακό κι αλλιώς με τον Παναθηναϊκό. Και και και και…

• Αλλά ποιοι ήταν οι διαιτητές, ποιοι ήταν οι αγώνες, ποιοι ήταν οι πρόεδροι, ποιες ήταν οι ομάδες…Αυτά δεν τα θυμάται ο Σίλντενφελντ! Θυμάται όλες τις άλλες λεπτομέρειες, εκτός από τα…ονόματα.

• Ας του θυμίσω λοιπόν εγώ του Σίλντενφελντ πως κέρδισε το μοναδικό του πρωτάθλημα εκτός Κροατίας, παίζοντας σε Αυστρία, Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία κι Ελλάδα.

• Ήταν Μάης του 2011, προτελευταία αγωνιστική κι η Στουρμ Γκρατς ήταν 1-1 με τη Βίνερ στο πρωτάθλημα της Αυστρίας. Δείτε στο 3.10 με τι πέναλτι κέρδισε στο 87’ το ματς και το πρωτάθλημα η Στουρμ κι ο Σίλντενφελντ.



• Αν έμενε το 1-1, η Στουρμ θα ήταν ισόβαθμη με την Αούστρια. Στο 87’ κέρδισε το πέναλτι και πήρε τη νίκη και τον τίτλο. Φαντάζομαι τι θα έλεγε τώρα ο Κροάτης αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε με ένα τέτοιο πέναλτι το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Αν δηλαδή ένας αμυντικός έκανε ένα τέτοιο πέναλτι.

• Και ξέρετε ποιος αμυντικός είναι αυτός που έκανε το πέναλτι; Ένας Αυστριακός, γεννημένος στη Βοσνία, ο Έντιν Σάλκιτς. Ο Σάλκιτς έπαιζε δανεικός στη Βίνερ. Από πού ήταν δανεικός; Σε ποια ομάδα ανήκε ο Έντιν Σάλκιτς, βάσει της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, του συνδρομητικού www.soccerassociation.com; Στην Στουρμ Γκρατς! Σύμφωνα με τη wikipedia είχε λύσει το συμβόλαιό του με την Στουρμ, τέσσερις μήνες πριν από το συγκεκριμένο ματς…

• Με αυτό το πέναλτι ο Σίλντενφελντ πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα περιπλανόμενος εδώ και οκτώ χρόνια σε Μπεσικτάς, Ντούϊσμπουργκ, Στουρμ, Άϊντραχτ, Ντινάμο Μόσχας, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Έτσι για να του φρεσκάρω την μνήμη του Κροάτη. Και να αναρωτηθώ τι θα έλεγε αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα με το να έκανε προτελευταία αγωνιστική ένα τέτοιο πέναλτι ένας δανεικός του, πρώην παίκτης του, πείτε ό,τι θέλετε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x