Super League 2

Ναι μεν, αλλά… από ΑΕΚ

Στήριξη, αλλά με… όρια θα παρέχει η ΑΕΚ στις ομάδες της Football League που διαμαρτύρονται για τα πενιχρά τους έσοδα κι έχουν αποφασίσει αναβολή στην έναρξη της σεζόν. Πώς αντιδρά η «Ένωση».

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΚ κινδυνεύει να πάει… περίπατο εφόσον καθυστερήσει πολύ η έναρξη της σεζόν στη Football League μετά την απόφαση των ομάδων της κατηγορίας να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το καλύτερο σενάριο είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 11 ή 18 Οκτωβρίου και το χειρότερο να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, καθώς κάποιες ομάδες μιλούν για επ’ αόριστον «λουκέτο» μέχρι να πάρουν σαφείς απαντήσεις και να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα των πενιχρών τους εσόδων και των μεγάλων τους εξόδων.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ΑΕΚ, που θέλει να… ξεμπερδεύει το ταχύτερο δυνατό με την κατηγορία αυτή για να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, αλλά με τις καθυστερήσεις κινδυνεύει να τελειώσει τη σεζόν μέσα στο κατακαλόκαιρο και εφόσον εξασφαλίσει την άνοδο να μπει σε διαδικασία προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο στη μεγάλη κατηγορία σχεδόν χωρίς ανάσα.

Η πλευρά της «Ένωσης» στάθηκε στο πλευρό των υπόλοιπων ομάδων της Football League δείχνοντας πως κατανοεί και αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους, ωστόσο δεν πρόκειται να δεχτεί επ’ αόριστον αναβολή στο πρωτάθλημα που θα πλήξει τα δικά της συμφέροντα, ούτε και να μπει σε παιχνίδια «μικροπολιτικής» που μπορεί ορισμένοι να βάλουν στο τραπέζι.

Ο προβληματισμός στις τάξεις της ΑΕΚ είναι έκδηλος και πιθανότατα θα υπάρξει σύσκεψη κορυφής στην οποία θα αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσει η ΠΑΕ σε κάθε δυνατό σενάριο.

Την ίδια ώρα, ο Τραϊανός Δέλλας είναι σε αναμμένα κάρβουνα, αφού σε συνεργασία με τους βοηθούς του και τους γυμναστές έχει καταρτίσει ένα πλάνο που «απειλείται» από τις καθυστερήσεις. Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, υπάρξει σε πρώτη φάση αναβολή για 2-3 εβδομάδες στη σέντρα της Football League, η ΑΕΚ δεν θα περιμένει το… Κύπελλο για να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, αλλά θα δώσει τουλάχιστον δύο φιλικά, πιθανότατα με αντιπάλους της κατηγορίας. Για την ώρα, πάντως, η προσοχή είναι στραμμένη στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή την Τετάρτη και σήμερα αρχίζει η προετοιμασία μετά το χθεσινό ρεπό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x