Επικαιρότητα

Ναζιστικά κρούσματα στον γερμανικό στρατό

Υπό λεπτομερή εξέταση βρίσκονται περισσότερες από 190 υποθέσεις ναζιστικών συμπεριφορών από εκπροσώπους του γερμανικού στρατού, που σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, δεν εξετάστηκαν με τον δέοντα τρόπο

Υπό λεπτομερή εξέταση βρίσκονται περισσότερες από 190 υποθέσεις ναζιστικών συμπεριφορών από εκπροσώπους του γερμανικού στρατού, υποθέσεις οι οποίες, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, δεν εξετάστηκαν με τον δέοντα τρόπο.

Αναλυτικότερα με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία των ερευνών ο γερμανικός στρατός έχει πιθανότατα στις τάξεις του περισσότερα από 275 άτομα τα οποία εντάσσονται στη ακροδεξιά πολιτική πτέρυγα της χώρα (σ.σ την οποία εκπροσωπεί το NPD).

Αναλυτικότερα οι ελεγκτικές αρχές της Γερμανίας έχουν λάβει το 2016, 143 καταγγελίες για ναζιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές στο στράτευμα, ενώ για τους 4 πρώτους μήνες του 2017 έχουν λάβει 53 καταγγελίες.

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που όσοι διέπραξαν το αδίκημα της ναζιστικής ρητορικής, το οποίο τιμωρείται αυστηρά και απαγορεύεται επίσημα στη Γερμανία, απλά έλαβαν μία επίπληξη από ανωτέρους τους και δεν τους ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά πλέον μετά τον σάλο που έχουν προξενήσει οι αποκαλύψεις μεταφέρονται στην αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας και όλες οι υποθέσεις αναμένεται να επανεξεταστούν.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x