Κώστας Νικολακόπουλος

Να’ ναι καλά τα στημένα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία επισήμανση μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ!

• Φαντάζομαι θυμάστε το χθεσινό κομμάτι στην στήλη για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Προέβλεπα θρίλερ, με αγωνία ως το τελευταίο λεπτό, επισήμανα πόσο δύσκολα διασπάται η άμυνα της Καλλονής και σημείωνα ότι μετά από φιλικά με ξένες ομάδες σημαντικών πρωταθλημάτων, θα έπαιζε για πρώτη φορά φέτος με αντίπαλο φουλ αμυντικό…

• Τέλος πάντων, μία παρατήρηση που γενικά έχω να κάνω με τα παιχνίδια των μεγάλων ομάδων μας στην πρεμιέρα του
πρωταθλήματος: ανέτοιμοι εμφανίστηκαν κι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός. Όμως, κέρδισαν χάρη στις στημένες φάσεις! Όλοι!

• Ο Ολυμπιακός από ένα κόρνερ σημείωσε το μοναδικό γκολ.

• Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ από ένα φάουλ και έβαλε το τρίτο γκολ από ένα κόρνερ.

• Κι ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα πέναλτι, που προήλθε από ένα φάουλ.

• Ξεπερνάω το ότι στην Τούμπα ο διαιτητής είχε ένα καθοριστικό σφύριγμα υπέρ του ΠΑΟΚ (με πέναλτι κι αποβολή, την στιγμή που επί 15 λεπτά η Ξάνθη ανέβαινε και προσπαθούσε να ισοφαρίσει, ο δε επόπτης είχε σταματήσει επικίνδυνη επίθεσή της με ανύπαρκτο οφσάϊντ). Κι ότι στη Λεωφόρο το πέναλτι προήλθε από ανάποδο φάουλ, ενώ κι ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να μείνει με παίκτη περισσότερο σχεδόν σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο κι αυτός.

• Στέκομαι ότι σε αυτά τα παιχνίδια στα οποία η πιο μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό, είναι πολλές φορές που η λύση έρχεται από ένα κόρνερ η, ένα φάουλ. Και γενικότερα οι στημένες φάσεις παίζουν πλέον τεράστιο ρόλο. Κι ο Άρης στη Ριζούπολη με κόρνερ μείωσε κλπ, κλπ.

• Εξ ου και βλέπουμε πόσο δουλεύουν οι προπονητές τις λεγόμενες στατικές φάσεις. Δεν αρκούνται, δηλαδή, σε ένα καλό χτύπημα και την παρουσία ψηλών παιδιών, αλλά κάνουν και διάφορες κομπίνες. Έτσι, χθες στον Ολυμπιακό το γκολ ήρθε όχι με κεφαλιά από ένα ψηλό παιδί, όπως οι Σιόβας, Μετζανί, Μήτρογλου, αλλά με σουτ από το Μανιάτη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x