sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΝΒΑ: Οι 10 πιο… ιδιαίτερες εμφανίσεις στην ιστορία!

Με πλούσια αγωνιστική δράση και περίπου 2.500 αγώνες ανά σεζόν, είναι λογικό να υπάρχουν εμφανίσεις παικτών που έχουν μείνει στην ιστορία του ΝΒΑ.

Με πλούσια αγωνιστική δράση και περίπου 2.500 αγώνες ανά σεζόν, είναι λογικό να υπάρχουν εμφανίσεις παικτών που έχουν μείνει στην ιστορία του ΝΒΑ. Κάποιες συνοδεύουν παίκτες-θρύλους, κάποιες μνημονεύονται για τη σπανιότητα τους και άλλες δημιουργούν εφιάλτες στους πρωταγωνιστές τους.

Οι δέκα πιο χαρακτηριστικές από αυτές είναι οι εξής

10) Η επιτομή του catch & shoot!



Πέρυσι στις 9 Ιανουαρίου οι Νιού Γιόρκ Νικς αγωνίζονται στην έδρα των πρωταθλητών Γουόριορς και γίνονται μάρτυρες στο σόου του Κλέι Τόμσον. Ο σούτινγκ γκάρντ των «Πολεμιστών» πετυχαίνει 43 πόντους με 18 στα 29 σουτ και επτά τρίποντα. Παρά ταύτα, το αξιοσημείωτο είναι πως ο Τόμσον τρίπλαρε συνολικά μόλις τέσσερις φορές στις προσπάθειες του.



9) Το ιδιαίτερο triple-double του Ντρέιμοντ Γκριν!



Η επίτευξη ενός triple-double, για τα δεδομένα του ΝΒΑ, μοιάζει συχνά με ένα σύνηθες γεγονός και σπάνια πληροί τις προϋποθέσεις για να μείνει στην ιστορία. Ωστόσο η περίπτωση του Ντρέιμοντ Γκριν είναι διαφορετική. Ο πολυδιάστατος πάουερ φόργουορντ των Γουόριορς, στις 10/02/2017 πέτυχε το μοναδικό triple-double στην ιστορία της λίγκας που δεν σημειώνεται με πόντους. Συγκεκριμένα κόντρα στους Γκρίζλις, ο Γκριν είχε 12 ριμπάουντ, 10 ασσίστ και 10 κλεψίματα.



8) Ο άποντος, αλλά καθοριστικός, Ντένις Ρόντμαν!



Το όνομα του έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο λόγω του Last Dance. Ο Ρόντμαν ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τους Μπουλς και ξεχώριζε με το δικό μοναδικό τρόπο. Στις 10/11/1993 κόντρα στους Σανς ο Ρόντμαν μαζεύει για πρώτη φόρα 25 «σκουπίδια» χωρίς να έχει πετύχει ούτε ένα πόντο. Μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, θα καταφέρει άλλες έξι φορές να κατεβάσει 20 ή περισσότερα ριμπάουντ χωρίς να σκοράρει, γράφοντας τη δική του ιστορία.

7) Ο πρώτος σκόρερ του Ντιτρόιτ με… 0/10!



Οι Πίστονς, όντας πρωταθλητές την προηγούμενη σεζόν, αντιμετωπίζουν στις 06/01 του 2005 τους Μέμφις Γκρίζλις γνωρίζοντας την ήττα με 101-79 . Οι παίκτες του Λάρι Μπράουν παραμένουν άστοχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησής και πρώτος σκόρερ αναδεικνύεται ο Ριπ Χάμιλτον με 14 πόντους. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ αστόχησε και στα 10 σουτ που επιχείρησε, ωστόσο παρέμεινε αλάνθαστος στις 14 επισκέψεις του στη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

6) Η «καθαρή» 48αρα του Χακίμ Ολάζουον!



Ο ψηλός των Ρόκετς έχει συνδυάσει το όνομα του με πολλά ρεκόρ και επιτυχίες. Το 1997 σε μια αναμέτρηση κόντρα στους Νάγκετς κατέκτησε άλλη μια πρωτιά. Ο Νιγηριανός σέντερ σκόραρε 48 πόντους με 24 στα 40 σουτ χωρίς να σουτάρει ούτε μια βολή. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση που έχει επιτευχθεί ποτέ με πόντους που σημειώθηκαν αποκλειστικά εντός πεδιάς.

5) Η πιο άστοχη εμφάνιση σε τελικούς!



Το 2003 οι Νετς φτάνουν και πάλι στους τελικούς του ΝΒΑ αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά τους Σπερς. Τα «σπυρούνια» προηγούνται στη σειρά 3-2 και οι Νετς ψάχνουν απεγνωσμένα τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί. O Κένιον Μαρτίν προσπαθεί να ηγηθεί της ομάδας του Νιού Τζέρσι παίρνοντας 23 προσπάθειες. Μοιραία, ευστοχεί σε μόλις τρεις από αυτές και με 13% στα σουτ, γράφει αρνητική ιστορία για αυτόν και την ομάδα του.

4) Το… 37 και τίποτα άλλο του Άλλαν Χιούστον!



Ο Άλλαν Χιούστον καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο ΝΒΑ, υπήρξε ένας συνεπής σουτέρ με 40% στο τρίποντο και 17.3 πόντους μέσο όρο. Στη νίκη των Νικς επί των Τίμπεργουλβς το 2000, ο Χιούστον πρωταγωνιστεί για την ομάδα του πετυχαίνοντας 37 πόντους με 16 στα 20 σουτ. Βέβαια ο γκαρντ της Νέας Υόρκης ενδεχομένως να ήταν τόσο συγκεντρωμένος στο σκοράρισμα, που δεν κατάφερε να γεμίσει με κάποιο άλλον τρόπο την στατιστική του, τελειώνοντας τον αγώνα με 0 ασσίστ, 0 ριμπάουντ, 0 κλεψίματα και 0 κοψίματα.

3) Το ένα λάθος σε μηδέν λεπτά συμμετοχής!



Το 2012 Ράπτορς και Λέικερς διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κανονική διάρκεια του ΝΒΑ. Με το σκορ 93-92 υπέρ των Λέικερς, ο Ρασουάλ Μπάτλερ βγάζει τη φόρμα του και μπαίνει για πρώτη φορά στο ματς, αναλαμβάνοντας την επαναφορά των Ράπτορς. Ο Μπάτλερ αδυνατεί να πασάρει σε συμπαίκτη του και κάνει παράβαση πέντε δευτερολέπτων. Μετά το λάθος του, αντικαθίσταται και οδεύει ξανά προς τον πάγκο. Έτσι, τα στατιστικά του έγραψαν ένα λάθος και DNP (did not played).



2) To… απόλυτο μηδέν του Τζοέλ Άνθονι! (Χ2)



Τη σεζόν 2010-2011 οι Μαϊάμι Χιτ χτίζουν τη δική τους Big-3 με στόχο το πρωτάθλημα. Στο ρόστερ της ομάδας του Πατ Ράιλι υπάρχει και ο σέντερ Τζοέλ Άνθονι που στις 9 Ιανουαρίου του 2011 κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία. Σε 29 λεπτά συμμετοχής κόντρα στους Μπλέιζερς είχε 0 πόντους, 0 ριμπάνουντ, 0 ασσίστ, 0 κλεψίματα και 0 κοψίματα. Ο «Hero-Zero» του Μαϊάμι επανέλαβε τον άθλο του και στις 31 του ίδιου μήνα, μένοντας και πάλι στο μηδέν σε 25 λεπτά κόντρα στους Καβαλίερς.

1) «Φουλ του άσσου» από τον Σι Τζέι Γουότσον!



Στις 4 Απριλίου του 2013 οι Μπουλς κερδίζουν τους Νετς με 92-90. Οι ηττημένοι έχουν στις τάξεις τους τον Σι Τζέι Γουότσον, που αγωνίζεται για 9 λεπτά πετυχαίνοντας 1 πόντο, 1 ασσίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Παράλληλα, υπέπεσε και σε 1 λάθος. Ο Γουότσον προφανώς και φορούσε τον αριθμό «1».

Επιμέλεια: Πάνος Σταμούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x