Χάντμπολ

Νέα εποχή στο χάντμπολ!

Τέλος από το 2017 η κόλλα στην μπάλα με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας

Για χρόνια ολόκληρα ένα από τα χαρακτηριστικά του χάντμπολ είναι η περίφημη κόλλα, η οποία χρησιμοποιείται από τους αθλητές για να μπορούν να πιάνουν με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα.

Ωστόσο αυτή η κόλλα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στο άθλημα, το αργότερο στα τέλη του 2017, μετά από απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της IHF, η κόλλα δημιουργεί πολλά προβλήματα -εκτός του ότι είναι ανθυγιεινή- όπως ότι πολλές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, απαγορεύουν το χάντμπολ, λόγω της κόλλας, αφενός λόγω της ανάγκης για καθαρισμό των δαπέδων που ανεβάζει το κόστος συντήρησης, αφετέρου διότι σταδιακά η κόλλα καταστρέφει τα πατώματα.
Επίσης η κόλλα αλλοιώνει τα χρώματα της μπάλας, ενώ κάποιοι γονείς λόγω της χρήσης της, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παίξουν χάντμπολ!

inner

Για όλους αυτούς τους λόγους η Διεθνής Ομοσπονδία αποφάσισε να καταργήσει την κόλλα, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εφευρεθεί νέα μπάλα. Πάνω σε αυτό το concept δουλεύει εδώ και δύο χρόνια η εταιρεία Molten, η οποία έχει ξοδέψει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για να αναπτύξει κατάλληλη τεχνολογία.

Η σχεδίαση θα ολοκληρωθεί αισίως μέχρι το τέλος του 2017 και αφού η μπάλα ελεγχθεί και δοκιμαστεί, τότε οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν προς έγκριση στο κογκρέσο της IHF και έπειτα θα είναι δεσμευτικοί για όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x