Πόλο

Νέα ήττα από Ρωσία, πάει για την έβδομη θέση η Εθνική πόλο γυναικών

Την ήττα με 13-4 από την Ρωσία γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών και πλέον θα παλέψει για την έβδομη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας.

Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η οποία ηττήθηκε με 13-4 από την Ρωσία στο πρώτο της ματς για τις θέσεις 5-8. Πλέον, το σύνολο του Γιώργου Μορφέση, θα παλέψει στο τελευταίο παιχνίδι του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας, για την έβδομη θέση.

Η ρωσική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, σταματώντας οποιαδήποτε προσπάθεια επιχείρησαν οι διεθνείς μας. Για ακόμα μια αναμέτρηση, η Ελλάδα, έκανε εμφανές ότι σκοράρει με το «σταγονόμετρο», ενώ και στην άμυνα τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν.

Ο τελευταίος αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπου θα παλέψει για την έβδομη θέση, είναι προγραμματισμένος την Παρασκευή απέναντι στον ηττημένο του ζευγαριού Ιταλία–Ολλανδία.

Το ματς

1ο οκτάλεπτο
Δύο δοκάρια και ισάριθμες εξ επαφής επεμβάσεις της Γκολόβινα, κράτησαν την Εθνική ομάδα στο μηδέν στην επίθεση. Από την άλλη οι Ρωσίδες με ένα εύκολο γκολ στο πρώτο λεπτό και ένα μακρινό σουτ λίγο αργότερα, πήραν διαφορά δυο τερμάτων. Μάλιστα, θα μπορούσαν να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα, όμως η Σταματοπούλου και το αριστερό δοκάρι το αρνήθηκαν.

2ο οκτάλεπτο Όπως και στο πρώτο οκτάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο, οι τυπικά φιλοξενούμενες ξεκίνησαν με εύκολο γκολ. Η «γαλανόλευκη», σκόραρε το πρώτο της τέρμα στην αναμέτρηση με την Ασημάκη, 10 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Οι παίκτριες του Γκαϊντούκοφ, χτύπησαν λίγο αργότερα και πάλι στην αντεπίθεση, κλείνοντας με σκορ 4-1, ένα οκτάλεπτο στο οποίο φάνηκαν ξεκάθαρα οι επιθετικές αδυναμίες της Ελλάδας.

3ο οκτάλεπτο
Η ρωσική ομάδα μπορεί να σκόραρε και σε αυτό το οκτάλεπτο στο πρώτο λεπτό αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Καρίμοβα, Σομπόλεβα και Ρίζκοβα δις, ουσιαστικά έδωσαν την νίκη στην ομάδα τους πολύ πριν την λήξη της αναμέτρησης με το σκορ να φτάνει στο 8-2. Ενδιάμεσα η Αβραμίδου είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της Εθνικής, ενώ λίγο αργότερα η Πλευρίτου με όμορφο σουτ μείωσε σε 8-3.

4ο οκτάλεπτο
Το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ήταν πραγματικά ο καθρέφτης της αναμέτρησης. Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου για τις Ρωσία, με τις Ελληνίδες παίκτριες να μοιάζουν ανήμπορες να αντιδράσουν. Τελικό αποτέλεσμα 13-4.

Τα οχτάλεπτα: 0-2, 1-2, 2-4, 1-5.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κώτσια, Νίνου, Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Κοτσιώνη.

ΡΩΣΙΑ (Γκαϊντούκοφ): Γκολόβινα, Μπέρσνεβα 3, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 3, Τολκούνοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς , Τιμοφέεβα ,Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 1, Καρνάουχ.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x