Επικαιρότητα

Νεκρή Αμερικανίδα αντάρτισσα στη Συρία

Έφυγε από το Μίσιγκαν για να πολεμήσει στο πλευρό των ισλαμιστών κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Η Αμερικανίδα Νικόλ Λιν Μάνσφιλντ, 33 ετών, είχε ασπαστεί το Ισλάμ.

Μία 33χρονη Αμερικανίδα από την Πολιτεία του Μίσιγκαν, η οποία είχε ασπαστεί το Ισλάμ, σκοτώθηκε στη Συρία, ενώ αγωνιζόταν με τις δυνάμεις της Αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε η οικογένειά της στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς» η θεία της 33χρονης είπε ότι το FBI ενημέρωσε μόλις πριν λίγες ώρες την οικογένεια για τον θάνατο της Νικόλ Λιν Μάνσφιλντ.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της Νικόλ.

Η Μόνικα Μάνσφιλντ Σπίλμαν, η οποία δήλωσε «συντετριμμένη», επιβεβαίωσε ότι το 2008 η ανιψιά της είχε ασπαστεί το Ισλάμ και προφανώς είχε πάει να πολεμήσει στη Συρία.

Πρόσθεσε ότι η 33χρονη ήταν ανύπαντρη, αλλά και μητέρα μίας 18χρονης, που είχε φέρει τον κόσμο στα 15 της.

Συμπλήρωσε ότι η ίδια δεν γνώριζε πότε ακριβώς η Νικόλ Λιν αναχώρησε από το Μίσιγκαν για τη Συρία.

Πάντως, εξέφρασε στον δημοσιογράφο του «Ρόιτερς» την έκπληξή της για την απόφαση της 33χρονης «να πάει σε εμπόλεμη χώρα, και πολύ περισσότερο να φθάσει στο σημείο να προσπαθήσει να βλάψει άλλους ανθρώπους…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x