Στίβος

Νέο ξεκίνημα ο Λεμπέσης

Ο Σπύρος Λεμπέσης αφήνει τον Άγιο Κοσμά και επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. «Θα επιστρέφω στην Αθήνα όποτε χρειάζεται», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής του ακοντισμού.

Ο Σπύρος Λεμπέσης είναι ένας από τους πιο συνεπείς Έλληνες αθλητές του στίβου τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το πλασάρισμα στην 7η θέση το 2012 στο Λονδίνο. Είχε όμως και ατυχίες που δεν του επέτρεψαν να δείξει τις δυνατότητές του. Τη σεζόν που έρχεται θα κάνει νέο ξεκίνημα επιστρέφοντας στις ρίζες του, στο χωριό Μαυρομάτι και θα γυμνάζεται με τον Θοδωρή Ξυδώνα στο στάδιο της Θήβας.

«Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέληξα σε αυτή την απόφαση. Θεωρώ πως είναι η σωστή απόφαση για εμένα. Η πόλη έχει πολύ άγχος, ένας αθλητής πρέπει να έχει λυμένα αρκετά ζητήματα για να μπορεί να γυμναστεί σε υψηλό επίπεδο. Στο σπίτι μου θα έχω λυμένα και διαδικαστικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις, το φαγητό και άλλα», εξήγησε ο 27χρονος ακοντιστής και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους του:

«Οι στόχοι παραμένουν υψηλοί, μόνο σοβαρά μπορώ να ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό, θέλω να είμαι σε υψηλό επίπεδο. Το μόνο που με φοβίζει είναι οι τραυματισμοί. Την τελευταία χρονιά ταλαιπωρήθηκα πολύ με το γόνατο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποια ενόχληση, ωστόσο δεν έχω βάλει ένταση στην προπόνηση για να αξιολογηθεί η κατάσταση. Ο Ξυδώνας με ξέρει καλά και πιστεύει σε μένα, θεωρεί πως μπορώ να πάω πολύ καλά και το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Εννοείται πως στην επαρχία θα μου λείψουν κάποια πράγματα, όπως οι φυσιοθεραπευτές του Αγίου Κοσμά, που με έχουν βοηθήσει πολύ. Γι΄ αυτό και θα φροντίσω να συνεχίσω να πηγαίνω στην Αθήνα, όποτε χρειάζεται».

«Από τον καθένα προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκα πήρα πράγματα, όμως, τον Πέτρο (σ.σ Ακριβάκη) τον έχω μέσα στην καρδιά μου είναι εξαιρετικός άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής», ανέφερε για τη συνεργασία με τον Πέτρο Ακριβάκη.

Ο φετινός στόχος και η προετοιμασία του θα επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Το ατομικό ρεκόρ του είναι 83,02μ. από το 2012. Την περσινή σεζόν είχε καλύτερη επίδοση στα 80, 64 μ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x