Γενικά

Νέος Φορέας Ελληνικών Αυτοκινητόδρομων

«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ», με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK).

Αυτή είναι η επωνυμία του νέου φορέα που ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 με τη συμμετοχή όλων των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Αν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των νέων αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας. Εως τα μέσα του 2016, λογικά θα πρέπει να έχουν τελειώσει ορισμένα ακόμα και θα πρέπει να περιμένουμε ίσως μιά τριετία ακόμα για τη σύνδεση της Κεντρικής Οδού με την Εγνατία και να πάει ο δρόμος μέχρι την Τσακώνα, στην Πελοπόννησο.

Τα μεγάλα αυτά έργα αλλάζουν τον οδικό χάρτη της χώρας μας και κατά συνέπεια τις οδικές συνθήκες, τον τρόπο συμπεριφοράς, την ασφάλεια. Ενας λόγος για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, είναι η οργάνωση. Ετσι, με τη σύστημα του νέου φορέα, από την πλευρά των ιδιωτών γίνεται ένα βήμα. Πρέπει και το Δημόσιο να κάνει πολλά παραπάνω.

Ειδικότερα, στο νέο φορέα που θα λειτουργήσει με τη μορφή αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας, συμμετέχουν όλα τα Έργα: η Αττική Οδός, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Εγνατία Οδός, η Νέα Οδός, η Ολυμπία Οδός και οι Αυτοκινητόδρομοι Μορέας, Αιγαίου, και Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x