Πόλο

Νίκη επί της Ουγγαρίας για τις Νέες γυναίκες στο Πυθία Cup

Την πρώτη της νίκη στο Πυθία Cup πανηγύρισε η Εθνική ομάδα των νέων γυναικών, επικρατώντας 14-9 της Ουγγαρίας στο κολυμβητήριο του Αλίμου.

Πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό δεύτερο οκτάλεπτο, στο οποίο μετέτρεψε το -1 σε +3, η Εθνική ομάδα των Νέων γυναικών επικράτησε 14-9 της αντίστοιχης της Ουγγαρίας και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Πυθία Cup που λαμβάνει χώρα στο κολυμβητήριο του Αλίμου.

Πρώτη σκόρερ για την Εθνική μας ομάδα ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με τέσσερα γκολ, ενώ από τρία σημείωσαν η Ιωάννα Χυδηριώτη και η Βασιλική Πλευρίτου.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας που βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς με 3-1, πριν μειώσει σε 3-2 στην λήξη της πρώτης περιόδου. Όμως στο δεύτερο οκτάλεπτο, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική της άμυνα πέτυχε ένα επιμέρους 5-1 και κατάφερε να ελέγξει το παινχίδι.

Οι Μαγυάρες δεν κατάφεραν να πλησιάσουν πιο κοντά από τα δύο γκολ, αφού στην διάρκεια του τρίτου οκταλέπτου μείωσαν σε 7-5, αλλά η Εθνική μας βρήκε και πάλι τον τρόπο να αυξήσει την διαφορά και να την φτάσει στα τέσσερα και στα πέντε γκολ, χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου.

Ελλάδα - Ουγγαρία 14-9 (2-3, 5-1, 2-2, 5-3)

Ελλάδα: Πλευρίτου Ελ. 4, Πλευρίτου Β. 3, Χυδηριώτη 3, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα 1, Ξενάκη 1
Ουγγαρία: Βάλγκι 5, Φόρκος 2, Χέρτσκα 1, Βάργκα 1

Στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, η Ολλανδία πέτυχε το 2/2, αφού μετά την νίκη επί της Εθνικής μας (9-8), εππικράτησε και της Ιταλίας με 13-8.

inner

Η Βαθμολογία

Ολλανδία 6 (2) 22-16
Ελλάδα 3 (2) 22-18
Ρωσία 3 (1) 11-10
Ουγγαρία 0 (1) 9-14
Ιταλία 0 (2) 18 - 24

Οι 16 αθλήτριες που αποτελούν την ελληνική αποστολή είναι:
Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη, Μαρίνα Κοτσιώνη (τερμ.), Ελένη Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Έλλη Πρωτοπαπά, Μαρία Ελένη Μιμίδη, Μαρία Πάτρα, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μαριαλένα Σελετοπούλου, Έλενα Ελληνιάδη, Άνθια Παπαναστασίου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Από αυτές ο ομοσπονδιακός τεχνικός ΄Στέφανος Λέανδρος θα επιλέξει τις 13 οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ολλανδίας (Χάγη 10-18/9).

Επιμέλεια: Θοδωρής Νταλαγιώργος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x