Βόλεϊ

Νίκη για διαφορετικούς λόγους

Από τις πιο δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις αναμένεται να γίνει στη Γλυφάδα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Φοίνικα Σύρου για την έκτη αγωνιστική της VolleLeague.

Και οι δύο ομάδες δεν έχουν κάνει το ξεκίνημα που θα ήθελαν και μετά, από πέντε αγώνες, έχουν από μία νίκη, όμως ο Φοίνικας έχει δύο ήττες με 3-2 σετ κι αυτό τον έχει φέρει στην έβδομη θέση με 5 βαθμούς, έναντι 3 βαθμών που έχει η ΑΕΚ στη δέκατη θέση.

Η ΑΕΚ στοχεύει στην πρώτη εντός έδρας νίκη της σεζόν. Προσπαθεί να ορθοποδήσει αγωνιστικά μετά τη νέα προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΤΑΑ και της Ερασιτεχνικής και ο Χόρχε Ελγκέτα και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να δώσουν ότι μπορούν για να μη μπει η ομάδα σε άλλες περιπέτειες. Εκτός του Πέτρου Πέτρογλου, που είναι τραυματίας, ο Χόρχε Ελγκέτα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες του.

O προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε για τον αγώνα πως: «Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει ματς που να μην είναι κρίσιμο για την ΑΕΚ. Ξέρω την αξία των παικτών μου, αλλά, στην παρούσα φάση, είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας. Από αυτή την άποψη, δεν είμαστε καλά κι εγώ είμαι αναγκασμένος όλη την εβδομάδα να κάνω 25% τον προπονητή και 75% τον γιατρό. Θέλουμε τη νίκη για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση, αλλά δεν ξέρω τι εικόνα θα βγάλουμε στο γήπεδο με τόσα προβλήματα που έχουμε στο μυαλό μας. Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, δεν ξέρω τι θα γίνει...».

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη και τη δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα αναζητά και ο Φοίνικας Σύρου. Ο λίμπερο του «πειρατικού», Νικήτας Εφραιμίδης, τόνισε πως: «Είναι ένα κομβικό ματς και για τις δύο ομάδες. Αντιμετωπίζουμε μία ΑΕΚ που έχει πολλά προβλήματα οικονομικά και αγωνιστικά. Έχει, όμως, και καλή έδρα. Εμείς δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Εύχομαι η διοίκηση να βρει γρήγορα ένα αντικαταστάτη του Πλάνιτς για να μπορέσουμε να κάνουμε και καλές προπονήσεις. Η ΑΕΚ βασίζεται πολύ στον Παγιάν και, κατά δεύτερο, στον Ραντούνοβιτς. Πρώτο μας μέλημα είναι να μπλοκάρουμε τον Παγιάν και πιστεύω πως, εάν κρατήσουμε την τακτική μας, θα νικήσουμε».

Τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος έχουν γίνει μεταξύ της ΑΕΚ και του Φοίνικα. Οι Συριανοί προηγούνται με 3-1 νίκες, ενώ η ΑΕΚ νίκησε μία φορά τον Δεκέμβριο του 2009.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x