Κώστας Νικολακόπουλος

Από τον Καπίνο και τον Μίλιτς, στον Ανσαριφάρντ και στον Πάρντο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr διαπιστώσεις με το δικό του μάτι από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

· Σήμερα λέω να κάνω κάποιες διαπιστώσεις για τους παίκτες του Ολυμπιακού, τους…άλλους από τους τρεις κορυφαίους (Ανδρούτσο, Φορτούνη, Ρέτσο).

· Καπίνο. Συνεχίζει αυτό το μία κρύο, μία ζέστη: στο ίδιο ματς να κάνει στη μία φάση λάθος και στην άλλη να κάνει σωτήρια επέμβαση (η, το αντίθετο). Διότι ναι, κράτησε το 2-1 στην κεφαλιά εξ επαφής και μπράβο του. Αλλά το κόρνερ της φάσης το δώρισε ο ίδιος, αφού αντί να μπλοκάρει την μπάλα μετά από παρέμβαση του Ρέτσου, την άφησε να βγει κόρνερ, προφανέστατα γιατί του λείπει συγκέντρωση…Και θα περίμενε κανείς καλύτερα διωξίματα της μπάλας δύο φορές με τα πόδια. Ειδικά η μία φορά, με το δεξί κιόλας, ήταν εντελώς επιπόλαιο.

· Φιγκέϊρας. Δεν είχε πρόβλημα πίσω κι έβγαλε διάθεση μπροστά, χωρίς μεγάλη ουσία αυτή τη φορά. Εξαίρεση η φάση του γκολ, όπου βοηθήθηκε κι από την τύχη γιατί η μπάλα στο σουτ πέρασε μέσα από τα πόδια αμυνόμενου και αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, που νωρίτερα είχε κάνει τρεις αποκρούσεις η μία πιο δύσκολη από την άλλη (κεφαλιά και σουτ Φορτούνη και σουτ Ανσαριφάρντ). Δεν είναι ευχάριστο ότι βάζει δεύτερο αυτογκόλ, αλλά δεν νομίζω ότι είχε άλλη επιλογή από το τάκλιν-αυτοκτονίας.

· Βούκοβιτς. Δείχνει την άνεση που έχει ο καλός στόπερ, ιδίως στον αέρα, αλλά δεν άρεσε ούτε το πώς έχασε εύκολα την μπάλα μέσα από τα πόδια του μία φορά που πιέστηκε, ούτε το πώς μάρκαρε τον Περόνε στη φάση του οφσάϊντ γκολ της Λάρισας. Δεν μοιάζει ακόμη 100% έτοιμος και δεν έγινε τυχαία πάλι αλλαγή στο 77’ από τον Χάσι, που και με την Παρτίζαν (2-2) τον είχε βγάλει από το 72’.

· Μίλιτς. Κοντρολαρισμένος μπακ, με εμπειρία που φαίνεται στις τοποθετήσεις του αμυντικά και με πολλά καλά ανεβάσματα στην επίθεση, έστω με όχι πάντα σούπερ επιλογές στη σέντρα. Στις επιστροφές του και γενικά ανασταλτικά δεν μοιάζει ακόμη απόλυτα ασφαλής. Αλλά ήταν μόλις το πρώτο του επίσημο ματς κι έχει στα πόδια μόνο ένα φιλικό.

· Ζντιέλαρ. Από δικό του έξοχο άνοιγμα με 30άρα πάσα στον Πάρντο ξεκίνησε το 4-1. Κάλυψε συχνά σωστά την άμυνα του, βοήθησε πολύ στην καλή κυκλοφορία, σταμάτησε ξεκινήματα επιθέσεων με φάουλ, γενικά είχε δυναμικές επεμβάσεις. Αλλά η απόκρουση της μπάλας που έκανε στο φάουλ-σέντρα του Λεοζίνιο στο 18’ ήταν επικίνδυνη κι έστειλε την μπάλα κατ΄ ευθείαν στο ημικύκλιο της περιοχής. Στάθηκε τυχερός που ο Φάρκας σούταρε άστοχα και δεν έγινε εκεί το 0-1.

· Πάρντο. Ξέρει να παίζει στο χώρο κι έτσι ο Φορτούνης τον βρίσκει εύκολα. Δραστήριος, κέρδισε κίτρινες, όμως μέχρι την ασίστ του στο 2-0 δεν είχε ουσία και δεν πέρασε ντρίμπλες σε κρίσιμα «ένας μ΄ ένα». Όταν στο β΄ βρήκε χώρους ήταν πονοκέφαλος για την άμυνα της ΑΕΛ. Συμμετείχε ενεργά και στο 4-1, έδωσε πάσα μετά και στον Μάρτινς για άλλο γκολ, αλλά έπρεπε να σκοράρει στο τέλος όταν βρέθηκε σε θέση βολής και αντί να πλασάρει σάστισε. Πιο μεγάλο ψεγάδι όμως είχε στο γκολ της Λάρισας. Γιατί ενώ ο Φιγκέϊρας τραβήχτηκε καλά στην αντεπίθεση για να την βγάλει οφσάϊντ, ο Πάρντο επιπόλαια κόλλησε πίσω και κάλυπτε τον Λεοζίνιο (δείτε την Φωτό).

inner

· Σεμπά. Καθοριστική η κίνηση του στο πέναλτι. Σαν τανκ πήγε στη φάση και η σέντρα του θα ήταν γκολ του Ανσαριφάρντ, αν δεν έκανε το χέρι-πέναλτι ο στόπερ. Είχε καλές κινήσεις, μεγάλη συμμετοχή σε επιθέσεις κι αντεπιθέσεις, αλλά συνήθως στην κρίσιμη στιγμή το χάλαγε. Όπως σε μία έξοχη κόντρα επίθεση στο 26’, που σέντραρε τραγικά.

· Σιώπης. Για δεύτερο παιχνίδι μπαίνει αλλαγή εντελώς ανέτοιμος και κάνει χοντρό λάθος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Τον κάλυψε αρχικά ο Ρέτσος και δεν έγινε το 2-2 και στη συνέχεια, στην εκτέλεση του κόρνερ της ΑΕΛ, ο Καπίνο με τη σωτήρια επέμβαση. Μετά ο Σιώπης ήταν…κανονικά στο παιχνίδι, όμως πρέπει να καταλάβει ότι στον Ολυμπιακό θα μπει πολλές φορές κι αλλαγή και άρα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

· Ανσαριφάρντ. Ως το 60’ (με εξαίρεση μία γυριστή κεφαλιά του σε σέντρα του Μίλιτς) ήταν σαν να έπαιζε χωρίς σέντερ φορ ο Ολυμπιακός-αλλά όλη η ομάδα έως τότε δεν έβγαζε εύκολα ευκαιρίες. Η συνολική αποτίμηση είναι όμως πολύ καλή: η κεφαλιά, ένα γκολ, μία έξοχη ασίστ, μία δεύτερη καλή προσπάθεια για γκολ, ένα ακόμη τακουνάκι για γκολ προς τον Πάρντο που δεν έπιασε για λίγο και πολλές καλές τοποθετήσεις, ανάλογες με της φάσης που σκόραρε εύκολα. Αν δεν έκανε το πέναλτι-χέρι ο Φάρκας, η μπάλα θα έφτανε στον Καρίμ προ κενής εστίας. Γενικά δεν ήταν μακριά από το χατ τρικ σε αυτό το ματς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x