Κώστας Νικολακόπουλος

Οιωνοί, δύο ιστορικά δεδομένα μεγάλης σημασίας για το αποψινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr δύο ιστορικής σημασίας δεδομένα για το αποψινό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που ουσιαστικά καταλήγουν στην ίδια εκτίμηση αποτελέσματος…

• Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε στη Λεωφόρο, πραγματικά δεν περιποιούν τιμή για τους «ερυθρόλευκους».

• Η νίκη τους την προτελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, όντως ήταν ένα αποτέλεσμα που κράτησε ψηλά το ηθικό της οικογένειας του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα παίζοντας για τον εαυτό της και την ιστορία της κατάφερε να κερδίσει και να στερήσει, παράλληλα, τη δυνατότητα των «πράσινων» να στεφθούν πρωταθλητές μέσα στο σπίτι των Πειραιωτών.

• Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία εκείνο το 1-0 συνιστά τη μοναδική νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στα 13 μεταξύ τους τελευταία παιχνίδια εδώ και τρεις σεζόν-11 για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Μία νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε ένα σύνολο 13 μεταξύ τους αγώνων, πραγματικά είναι κάτι πρωτόγνωρο στην παράδοση των δύο ομάδων.

• Το δε αποψινό παιχνίδι είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους και για λόγους πρεστίζ, αλλά και διότι κινδυνεύει να καταγράψει ένα αρνητικό ρεκόρ: σε περίπτωση ήττας του θα έχει για πρώτη φορά ιστορικά τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο του! Nα θυμίσω ότι ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο τόσο τον περασμένο Φεβρουάριο (0-2) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και τον περασμένο Απρίλιο (πάλι 0-2) στα πλέι οφς…

Δύο ιστορικά δεδομένα μεγάλης σημασίας για το αποψινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!

• Οι δύο άλλες φορές στο παρελθόν που ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές εντός έδρας, και τότε στη Λεωφόρο, τον Ολυμπιακό, ήταν τη διετία 1977 (2-0) και 1978 (1-0) και δύο παιχνίδια μέσα στο 2017 (1-0 κι 1-0). Όπως δηλαδή και τώρα, που ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο ήττες με σκορ 0-2 και 0-2, οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκόραραν ποτέ σε αυτά τα έξι παιχνίδια στα οποία ηττήθηκαν. Στην πρώτη περίπτωση το σερί διακόπηκε με ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3 το Δεκέμβριο του 1978 στη Λεωφόρο. Και στη δεύτερη περίπτωση το σερί διακόπηκε με ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 το Μάρτιο του 2019 στο ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του ΠΑΟ να κάνουν επεισόδια και το παιχνίδια να διακόπτεται εις βάρος της ομάδας τους γύρω στο 80ο λεπτό. Άρα, και στις δύο περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός σταμάτησε με διπλά το εις βάρος του σερί.

• Μία άλλη καταγραφή δεδομένων, ίσως ακόμη πιο σημαντική: ο Παναθηναϊκός έχει τύχει κι έχει παίξει ως γηπεδούχος με τον Ολυμπιακό σε τουλάχιστον δύο αγώνες ανά σεζόν 16 περιπτώσεις! Είτε αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, είτε αγώνες μόνο πρωταθλήματος, τα τελευταία χρόνια που υπάρχουν και πλέι οφς.

Δύο ιστορικά δεδομένα μεγάλης σημασίας για το αποψινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!

• Σε αυτές τις 16 περιπτώσεις μόνο μία φορά, τη μακρινή σεζόν 1976-77 ο Παναθηναϊκός, ως γηπεδούχος πάντα, μπόρεσε και κέρδισε τον Ολυμπιακό και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδι (2-0 και 2-1). Ήταν η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα. Στις υπόλοιπες 15 ποτέ ο Ολυμπιακός δεν έχει δύο ήττες στην ίδια σεζόν ως φιλοξενούμενος του ΠΑΟ. όπως δεν είχε και ποτέ δυο νίκες ο Ολυμπιακός. Η, τα ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η, η κάθε ομάδα έχει από μία νίκη και μία ισοπαλία. Ακόμη και μία φορά που οι ομάδες έδωσαν τρία παιχνίδια με γηπεδούχο τον ΠΑΟ, τη σεζόν1989-90 (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ καπ), τα αποτελέσματα τους ήταν τρεις ισοπαλίες.

• Το συγκεκριμένο δεδομένο το παραθέτω διότι ήδη τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες έχουν παίξει δύο φορές με γηπεδούχο τον ΠΑΟ. με μία νίκη του ΠΑΟ 2-0 στο πρωτάθλημα και μία μεταξύ τους ισοπαλία 1-1 στο Κύπελλο. Αν συνεχιστεί αυτό το δεδομένο, τότε κατά 95% θα έχουμε απόψε Χ η, 2. Για να δούμε!

• Να υπενθυμίσω ότι την Τετάρτη εάν η ΑΕΚ κέρδιζε τον Ολυμπιακό, θα ήταν η πρώτη φορά ιστορικά που ο Ολυμπιακός θα έχανε τρία συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας από την ΑΕΚ. Νίκησε και απέφυγε ένα ιστορικό άσχημο δεδομένο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x