Κώστας Νικολακόπουλος

«Δύσκολος», αλλά πολύτιμος ο (πρώτος σκόρερ!) Μάριν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Μάρκο Μάριν, «με τα καλά του και με τα κακά του».

• Δεν είναι εύκολος χαρακτήρας ο Μάρκο Μάριν. Το είχαμε καταλάβει κι επί Μπέντο, το διαπιστώνουμε και τώρα επί Λεμονή, παρότι την περασμένη άνοιξη ο Τάκης ήταν αυτός που τον έβαλε πάλι μέσα στο κάδρο, ενώ ήταν εκτός πλάνων.

• Δεν είναι ο πιο γρήγορος μεσοκυνηγός ο Μάριν. Δεν έχει πολλά τρεξίματα. Δεν θα σε βοηθήσει πολύ στα μαρκαρίσματα και καθόλου στο ψηλό παιχνίδι. Δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις καλά καλά τη θέση του μέσα στην ενδεκάδα, αφού είναι κάτι μεταξύ εξτρέμ και Νο 10.

• Όμως, ακόμη κι έτσι ο Μάριν μπορεί να αποτελέσει μία πολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό. Με τα γκολ που μπορεί να βάλει και τα γκολ που μπορεί να φτιάξει.

• Φέτος είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που έχει σκοράρει σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια-και χωρίς πέναλτι: στη Ριέκα, στο ΟΑΚΑ και στην Κέρκυρα.

• Και στο 5-1 με τον Πλατανιά από δύο δικές του σέντρες, ουσιαστικά από στημένες φάσεις, ήρθαν το 2-0 και το 3-0. Όπως από δική του ασίστ είχε σκοράρει ο Μπεν το πρώτο γκολ στο Βελιγράδι.

• Είναι σούπερ ο απολογισμός για ένα επιθετικογενή παίκτη του Ολυμπιακού; Όχι, δεν είναι. Αλλά (βγάζοντας έξω τις εκτελέσεις πέναλτι) είναι ανάλογος με του Φορτούνη και του Πάρντο και καλύτερος από του Οτζιτζα, του Ανσαριφάρντ, του Σεμπά, του Καρσελά, του Μπεν, του Εμενίκε, του Τζούρτζεβιτς, του Ανδρούτσου…

• Στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου οι αντίπαλοι κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι πίσω από την μπάλα, ο Μάριν έχει την τεχνική και την κλειστή ντρίμπλα να δώσει λύσεις. Ακόμη και τα γκολ σε κάμποσες περιπτώσεις.

• Nα θυμίσω ότι μέσα στο 2017 έχει βάλει 7 γκολ (τα τέσσερα στον β΄ γύρο του περσινού πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα δύο στο Καραϊσκάκη εξαιρετικά χρήσιμα, το νικητήριο στις καθυστερήσεις με τον Αστέρα και της ισοφάρισης στο 2-1 με τον Πλατανιά).

• Αν σας λέει κάτι, από 1η Γενάρη του 2017, μέχρι και σήμερα, δηλαδή ένα μήνα πριν το τέλος της χρονιάς, αν βγάλουμε έξω τα πέναλτι, κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει βάλει πάνω από τα 7 γκολ του Μάριν! Οι «ερυθρόλευκοι» με τα περισσότερα γκολ μέσα στο 2017 σε όλες τις διοργανώσεις είναι Φορτούνης 7, Μάριν 7, Ανσαριφάρντ 7!…

• Παρεμπιπτόντως, ο πολύ μικρός αριθμός των γκολ (διψήφιο φτάνει μόνο ο Φορτούνης, 10, μαζί με τα τρία εύστοχα πέναλτι) εξηγεί και το γενικότερο αγωνιστικό πρόβλημα του Ολυμπιακού από την αρχή ως το τέλος του 2017, ανεξαρτήτως προπονητή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x