Κώστας Νικολακόπουλος

Ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός όπως πριν ακριβώς 15 χρόνια;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από τον sport-fm.gr τις φοβερές συγκυρίες που συνδέουν το τωρινό με ένα άλλο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού!

• Για να βρούμε τον Ολυμπιακό χωρίς νίκη σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα, εκ των οποίων τα δύο παιχνίδια να είναι του πρωταθλήματος, πρέπει να πάμε πίσω στο μακρινό 2002, τέλη Οκτώβρη, με αρχές Νοέμβρη!

• Τότε που είχε και πάλι δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (1-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και 0-0 με την Προοδευτική στη Ριζούπολη) και είχε και πάλι ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ (εκτός έδρας 0-2 στη Λέβερκουζεν)! Όπως τώρα έχει ισοπαλίες (1-1) στο πρωτάθλημα εκτός έδρας με την Ξάνθη κι εντός έδρας με τον Αστέρα κι ενδιάμεσα ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ (αλλά εντός έδρας 2-3 από την Σπόρτινγκ).

• Αν ενδιαφέρει η συνέχεια εκείνης της τριάδας αγώνων; Όπως παίζει απόψε στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Κύπελλο, έτσι και τότε «καπάκι» ο Ολυμπιακός έπαιζε Κύπελλο, στην προσωρινή έδρα του, τη Ριζούπολη, με την Καλλιθέα. Κι είχε χάσει 0-1 από την Καλλιθέα!

• Ποιο ήταν το αμέσως επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού; Μετά από τέσσερις ημέρες έπαιζε με την ΑΕΚ του Ψωμιάδη και του Μπάγεβιτς στη Φιλαδέλφεια! Όπως τώρα, μετά από τέσσερις ημέρες παίζει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Μία ΑΕΚ μάλιστα που και τότε ήταν πρώτη στη βαθμολογία, ένα πόντο μπροστά από τον Ολυμπιακό, όπως είναι και τώρα πρώτη-με δύο πόντους διαφορά όμως.

• Ποιο ήταν το αποτέλεσμα τότε; ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, με γκολ του Τζόρτζεβιτς και του Νικολαϊδη στο 44’…

• Λεπτομέρεια: μετά το 0-1 του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει προπονητή και τη θέση του Κόλλια πήρε ο Κάτανετς, κάνοντας ντεμπούτο στη Φιλαδέλφεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x