Κώστας Νικολακόπουλος

Για 7 λόγους δεν βγάζει ποτέ τον Καμαρά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάντα τον Μαντί Καμαρά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

· Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει τόσο πολύ στον Μαντί Καμαρά και δεν τον βγάζει παρά μόνο…ψόφιο από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, παρά τις πιο «βαριές» επιλογές που έχει;

· Πρώτον, γιατί κάνει προετοιμασία από την πρώτη ημέρα και είναι από τους καλύτερα προπονημένους παίκτες του Ολυμπιακού. Παρότι μάλιστα, οι καλοκαιρινές διακοπές που έκανε ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας από άλλων «ερυθρόλευκων», αφού αυτός έπαιζε έως τις 27 Μαίου μπαράζ ανόδου με την Αζαξιό.

· Δεύτερον, γιατί είναι πειθαρχημένος και κάνει αυτά που του ζητάει ο προπονητής, έστω με τις ατέλειες που μπορεί να έχει ένας ακόμη ακατέργαστος 21χρονος Αφρικάνος ποδοσφαιριστής. Όμως, π.χ. τη δυνατότητα που έχει ο Καμαρά να πρεσάρει αποτελεσματικά τόσο ψηλά τους αντίπαλους, στο δικό τους μισό γήπεδο, δεν την έχει άλλος «ερυθρόλευκος». Και στο τελευταίο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ, το 4-0 προήλθε από δικό του κλέψιμο, όπως και το 2-0 ξεκίνησε από δική του ασφυχτική πίεση.

· Τρίτον, γιατί έχει τα καλύτερα τρεξίματα απ΄ όλους κι έτσι πατάει σε όλο το γήπεδο. Είναι το «δυναμό» της ομάδας, το μηχανάκι, όπως ήταν κάποτε, στα καλά του, ο Γιάννης Μανιάτης, παίζοντας σαν 8άρι με πίσω του άλλοτε τον Μοντέστο, άλλοτε τον Ορμπάϊθ η, τον Σάμαρη η, τον Μιλιβόγεβιτς. Έτσι τώρα είναι 6άρι ο Μπουχαλάκης, με την ικανότητα να γίνεται πλέϊ μέϊκερ από πίσω και να είναι πιο κοντά στα σέντερ μπακ και τις άλλες αρετές του, με τις οποίες "δένει" καλά με τον Μαντί.

· Τέταρτον, γιατί δίνει μεγάλες βοήθειες στους συμπαίκτες του. Όταν δηλαδή ο τάδε η, ο δείνα παίκτης του Ολυμπιακού έχει την μπάλα και πιέζεται, θα δεις ότι ο Καμαρά με τα χιλιόμετρα που κάνει, θα έχει τρέξει δίπλα του και θα «προσφερθεί» να πάρει αυτός την μπάλα για να μη ρισκάρει η ομάδα να την πουλήσει και να φάει κόντρα επίθεση.

· Πέμπτον, γιατί έχει καλή ανασταλτική συμπεριφορά. Θα κόψει, θα κλέψει, θα πάρει κεφαλιές, θα κάνει φάουλ, θα εμποδίσει γενικά την αντίπαλη ομάδα να κάνει το παιχνίδι της.

· Έκτον, γιατί βοηθάει και δημιουργικά, με τις καλές ιδέες που έχει, είτε αλλάζοντας το παιχνίδι στα πλάγια, είτε παίζοντας κάθετα. Με τον ΠΑΣ δύο πάσες που έβγαλε στον Ομάρ ήταν πρώτης διαλογής και η δεύτερη έφερε και το 1-0. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν εκτελεί σε επίπεδο καλής πάσας όσα έχει στο μυαλό του. Πιο πολλές είναι οι κακές παρά οι καλές από τις λεγόμενες «δύσκολες» μπαλιές. Γι΄ αυτό κι ίσως πρέπει να παίζει πιο σίγουρα.

· Έβδομον, γιατί απειλεί με σουτ από τα 20 μέτρα. Δεν έχει το πόδι του Μιλιβόγεβιτς, αλλά το δεξί του είναι δυνατό και νομίζω ότι δεν θα αργήσει η ώρα που μετά τα φιλικά θα σκοράρει και στα επίσημα. Απλά, πρέπει να είναι πιο ήρεμος και ψύχραιμος την στιγμή της τελικής του ενέργειας. Διότι, με «τσαρουχιές» δεν έχει να κερδίσει τίποτα.

· Εν κατακλείδι, ο Καμαρά παίζει γιατί κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο για την ομάδα. Κάνει και λάθη. Ουκ ολίγα. Και σημαντικά, τόσο αμυντικά, όσο και δημιουργικά. Και λίγο άτσαλα παίζει κάποιες φορές και κάτι σουτ χωρίς νόημα κάνει και κάποιες πάσες του είναι επιπόλαιες κλπ, κλπ. Αλλά προσπαθεί να βελτιώνεται και αποτελεί μία πηγή ενέργειας για όλη την ενδεκάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x