Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί είναι… είδηση για τον Ολυμπιακό το πώς σκόραρε ο Κούτρης!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει στο sport-fm.gr από τη δική του σκοπιά μία παράμετρο ενός σοβαρού θέματος του φετινού Ολυμπιακού.

• Έβλεπα τα γκολ της αγωνιστικής. Με σουτ εκτός περιοχής ο Λιβάγια ισοφάρισε στη Λεωφόρο, ο Γέντρισεκ άνοιξε το σκορ στην Ξάνθη εναντίον του Πανιώνιου, ο Μόραρ ισοφάρισε στα Γιάννινα για τον Παναιτωλικό. Και ο Κούτρης έβαλε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό.

• Κι εδώ είναι η… είδηση: σκόραρε ο Ολυμπιακός με σουτ εκτός περιοχής! Είναι δυνατόν να συνιστά είδηση ένα γκολ του Ολυμπιακού με μακρινό σουτ; Κι όμως, είναι! Η ομάδα έχει δώσει φέτος μέχρι στιγμής 21 παιχνίδια, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη. Πόσα γκολ έχει βάλει με μακρινά σουτ; Ένα με απευθείας φάουλ του Καρσελά-που ήταν δώρο του αντίπαλου γκολκίπερ (της Παρτίζαν). Ένα του Φιγκέϊρας στο 4-1 με τη Λάρισα τον Αύγουστο κι εκείνο το ματς! Κι ένα αυτό του Κούτρη! Ουσιαστικά δηλαδή, βγάζοντας έξω το φάουλ, έχουν σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής μόνο οι δύο ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού!!!

• Πραγματικά δε είναι άξιον απορίας: γιατί δεν σουτάρουν οι παίκτες του Ολυμπιακού από μακριά; Έχει τόσους παίκτες με δυνατό σουτ από το κέντρο και πάνω (Φορτούνη, Πάρντο, Οτζίτζα, Σεμπά, Ταχτσίδη, Μπεν) κι όμως δεν μπορούν να κάνουν ένα γκολ έξω από την περιοχή;

• Μα πώς όμως να κάνουν γκολ, όταν δεν σουτάρουν; Σας παραπέμπω στην στατιστική υπηρεσία της Λίγκας: στην κατηγορία σουτ εκτός περιοχής, ο Ολυμπιακός έχει μόλις 39! Κι η ΑΕΚ 75, σχεδόν τα διπλάσια!!! Το δε νούμερο 39 είναι και…παραπλανητικό, αφού αρκετά σουτ είναι από απευθείας φάουλ, άρα σε ροή αγώνων τα μακρινά σουτ είναι αρκετά λιγότερα.

• Δεν λέω, σίγουρα είναι πιο ωραίο να μπαίνεις στην περιοχή του άλλου για να σουτάρεις-κι ο Ολυμπιακός στην κατηγορία των σουτ μέσα από την περιοχή είναι μακράν πρώτος με 65 (η ΑΕΚ έχει 47), αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν αρκούν…

• Ο Ολυμπιακός σε 11 αγωνιστικές έχει κερδίσει άνετα μόνο δύο ομάδες, τον ουραγό Πλατανιά (5-1) και την 11η στη βαθμολογία Λάρισα (4-1), η οποία μάλιστα τότε που έπαιξε με τον Ολυμπιακό είχε τα χάλια της. Και χάνει βαθμούς η, κερδίζει με τεράστια δυσκολία πρωτίστως γιατί δεν σκοράρει εύκολα. Με εξαίρεση το 4-3 με τον Πανιώνιο και το 2-3 από την ΑΕΚ, στα άλλα εφτά παιχνίδια του έβαλε μόλις έξι γκολ! Με έξι γκολ ενεργητικό σε εφτά παιχνίδια, πάλι καλά που έχει σε αυτά τα εφτά παιχνίδια τρεις νίκες (1-0 ΠΑΟΚ και Λαμία, 2-1 Λεβαδειακό) και δύο ισοπαλίες (1-1 με Ξάνθη κι Αστέρα) μαζί με δύο ήττες (0-1 από Παναθηναϊκό κι Ατρόμητο).

• Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έχει ζήτημα με το γκολ. Κάτι που αποδεικνύεται ακόμη πιο εμφατικά στην Ευρώπη, όπου τα δύο ματς η ομάδα δεν σκόραρε καν (με Γιουβέντους έξω και Μπαρτσελόνα μέσα) και στα άλλα δύο σκόραρε στις καθυστερήσεις με το σκορ ήδη 0-3 εις βάρος της (Σπόρτινγκ 2-3 και Μπαρτσελόνα 1-3)…

• Όταν έχεις πρόβλημα στο γκολ, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να…σουτάρεις! Δεν λέω να σουτάρεις από τα 30 μέτρα, αλλά όταν πλησιάζεις την περιοχή, εκεί γύρω στα 22 με 25 μέτρα, οι παίκτες που έχουν καλά πόδια, γιατί να μη δοκιμάζουν, όταν έχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις ασφαλώς.

• Για παράδειγμα, στο ματς με τον Πανιώνιο, στο 1.27 εδώ, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 κύρια από την έμπνευση του Πάρντο να σουτάρει με δύναμη από μακριά. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βλέπουμε κι άλλα τέτοια σουτ από τους ερυθρόλευκους και βλέπουμε συνεχώς μία προσπάθεια να φτάσουν ντε και καλά στα 10 μέτρα από τα αντίπαλα γκολπόστ για να σουτάρουν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x