Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί είναι υπέρβαση της υπέρβασης για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο την δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού κι απόψε και γενικότερα στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.

• Σημαντική βραδιά η αποψινή για τον Ολυμπιακό. Παίζει με τη Μίλαν για πρώτη φορά μετά το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού στην ιστορία του, που ήταν μαζί της, το 1959, δηλαδή πριν σχεδόν 60 χρόνια!

• Ένα περίεργο πράγμα, να μην έχει έκτοτε κληρωθεί μαζί της, αλλά ούτε και το άλλο μεγάλο κλαμπ στο Μιλάνο, την Ίντερ! Κι ενώ βρίσκει συνεχώς μπροστά του τη Γιουβέντους, ενώ έχει παίξει και με τη Ρόμα, την Λάτσιο, την Σαμπντόρια, τη Νάπολι, την Κάλιαρι. Γενικά, πάντως, η Βόρεια Ιταλία δεν τον…σηκώνει και πολύ τον Ολυμπιακό, αφού δεν έχει σώσει ποτέ αποτέλεσμα. Αντίθετα, όσο…κατεβαίνει, βλέπεις ότι έχει στη Ρώμη διπλό με τη Λάτσιο κι ισοπαλία με τη Ρόμα, στην Σαρδηνία διπλό, ενώ και το διπλό που έχει με τη Γιουβέντους το έχει στο Παλέρμο!!!

• Για όλα όμως υπάρχει μία φορά, αν και για να είμαστε ρεαλιστές η Μίλαν είναι το μεγάλο φαβορί σήμερα. Γενικά είναι φαβορί για την πρόκριση. Για όποιον δεν το ξέρει, η Μίλαν από φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν έχει αποκλειστεί ποτέ! Τουλάχιστον από το 2000 κι έπειτα που το έψαξα.

• Έχω καταθέσει την άποψη μου από την ημέρα κιόλας της κλήρωσης, ότι ο Ολυμπιακός για να περάσει από αυτό τον όμιλο, πρέπει να κάνει υπέρβαση της υπέρβασης! Αν λάβουμε υπόψιν μας όχι μόνο ότι πρέπει να αποκλείσει ολόκληρη Μίλαν, αλλά και την 6η καλύτερη ομάδα του περσινού ισπανικού πρωταθλήματος (3ητώρα στη βαθμολογία η Μπέτις, δύο πόντους πίσω από την κορυφή…), αλλά κι ότι η μεν Μίλαν πάντοτε προκρίνεται από τους ομίλους, οι δε ισπανικές ομάδες, ΟΛΕΣ, έχουν περάσει τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ την τελευταία πενταετία-και παίρνουν μέρος τρεις και τέσσερις κάθε χρόνο…

• Βεβαίως κι ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει το 101% σε κάθε παιχνίδι του. Όπως το έκανε και στον Πειραιά με την Μπέτις, παίζοντας στα 22 τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες. Ασφαλώς και πρέπει να πουλήσει ακριβά το τομάρι του και στα έξι ματς, σαφώς και στο αποψινό. Όμως, πρέπει κι εμείς να δεχθούμε ότι το έργο του είναι πολύ δύσκολο.

• Λένε ορισμένοι ότι η ΑΕΚ πέρσι έφερε 0-0 στο Μιλάνο κι ότι προκρίθηκε εν τέλει μαζί με τη Μίλαν από τον όμιλο στο Γιουρόπα Λιγκ. Μόνο που οι άλλες δύο στον όμιλο ήταν η Ριέκα κι η Αούστρια, όχι η Μπέτις…Η δε φετινή Μίλαν είναι καλύτερη από την περσινή, με τον Ιγκουαίν σέντερ φορ…

• Από εκεί και πέρα, σίγουρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του Ολυμπιακού σε ένα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδι, καθώς μέχρι στιγμής από τα 11 φετινά, έχει δώσει τα οκτώ στο Καραϊσκάκη και μόνο τα τρία μακριά από το σπίτι. Και με εξαίρεση το πρώτο, που ήταν και διαδικαστικό (το 3-1 στη Λουκέρνη, ως ρεβάνς του 4-0), δεν ήταν καθόλου πειστικός. Ούτε στο 1-1 με την Μπέρνλι στην Αγγλία, ούτε στο 1-0 επί του Πανιώνιου με το γκολ στο 92’.

• Ούτε είναι περίεργο ότι μία τόσο καινούργια ομάδα, με 20 νέους παίκτες, δείχνει πολύ καλύτερα στους εντός έδρας αγώνες, μέσα στο σπίτι της και μπροστά στον κόσμο της, που την στηρίζει. Καιρός, όμως, σιγά σιγά ο Ολυμπιακός να τεσταριστεί και μακριά από το Καραϊσκάκη και δη στα δύσκολα. Άλλωστε, μετά το Μιλάνο ακολουθεί την Κυριακή το ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x