Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί και οι ρεζέρβες έχουν ψυχή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού!

***Να πω την αλήθεια, μου έκανε μεγάλη εντύπωση από το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού η καλή παρουσία σχεδόν όλων των αναπληρωματικών!

***Ο Χάσι στο ημίχρονο έβαλε μόνο τον Ανσαριφάρντ αντί του Μπεν και στο 62΄ πέρασε άλλους εννιά παίκτες, που πήραν τις θέσεις των ισάριθμων βασικών. Μπήκαν με το σκορ στο 4-0, το διαμόρφωσαν σε 6-0 κι αν ο Βέλγος επόπτης δεν ήταν τόσο…φιλόπατρις, τότε το σκορ θα έφτανε τουλάχιστον στο 8-0 (!), αφού σε τουλάχιστον δύο τετ α τετ σήκωσε το σημαιάκι του ανακαλύπτοντας οφσάϊντ.

***Αξίζουν μπράβο στον Ανδρούτσο, που το παιδί χρησιμοποιήθηκε σε θέση…δεξιού μπακ και τα έδωσε όλα, έφτιαξε ένα γκολ, γενικά βοήθησε μπροστά κι ήταν πολύ μαχητικός πίσω. Ο μικρός την περασμένη σεζόν έπαιξε εξτρέμ, 8άρι, φορ, 10άρι και φέτος ενώ όλοι περιμέναμε να είναι αξιόπιστη εφεδρεία σαν 8άρι, αφού αυτή μοιάζει να είναι η θέση του, ο Χάσι τον έχει βάλει στην προετοιμασία εξτρέμ, 10άρι και τώρα δεξί μπακ! Κι όμως έχει τέτοια διάθεση, αλλά και ποιότητα, που ανταποκρίνεται παντού.

***Ο δε Σεμπά σαν να κατάλαβε ότι κινδυνεύει η θέση του στην ενδεκάδα και ήταν…πύραυλος αυτή τη μισή ώρα που έπαιξε! Τον είδαμε να κάνει φοβερές κούρσες, να φτιάχνει δύο γκολ, να έχει ξεπετάγματα, να βγάζει φάσεις με 40άρες πάσες, να ντριμπλάρει και γενικά να μας υπενθυμίζει ότι ο περσινός Σεμπά είναι εδώ.
Ο Σισέ με το Νικολάου ήταν απολύτως αξιόπιστοι στο κέντρο της άμυνας, με τον Αφρικανό πραγματικά εντυπωσιακό στις κινήσεις του.

***Ο Σιώπης δεν ήταν απλά υπερκινητικός, αλλά και πέρασε πάσες για φάσεις, έστω κι αν σε μία περίπτωση, έκανε δύσκολο το εύκολο.
Κατά τα άλλα…

***Ο Ζντιέλαρ έλεγξε το παιχνίδι μπροστά από την περιοχή του Χουτεσιώτη, αλλά μοιάζει λίγο αγχωμένος, αν δεν κάνω λάθος.

***Ο Ανσαριφάρντ μπήκε σε αρκετές φάσεις σαν καθαρόαιμος φορ, αλλά από τα τρία (εύκολα μεν, γκολ δε) που έβαλε μέτρησε μόνο το ένα, αν και νομίζω ότι οριακά δεν ήταν οφσάϊντ ούτε τα άλλα δύο.

***Ο Ελιουνούσι έκανε ένα γκολ με την κλασική του κίνηση να τρυπώνει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά έχασε ένα πολύ πιο εύκολο, για το οποίο δεν πρέπει να συγχωρεί τον εαυτό του.

***Ο Ντε Λα Μπέγια ήταν σοβαρός και θετικός, παρότι φαντάζομαι δεν θα περίμενε να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Κούτρη, ενώ ο Μαρτίνςμε δύο στιγμές ενδεικτικές της κλάσης του, αλλά σε χαμηλές στροφές κι αυτός, μάλλον έχοντας καταλάβει ότι δεν είναι στα αρχικά πλάνα του προπονητή, όμως χωρίς κι ο ίδιος να κάνει το κάτι παραπάνω για να τον κερδίσει.

***Και κάτι για τον Μπεν, που έπαιξε βασικός: δεν είχε καλές τελικές στις ασίστ που του έβγαλε ο Φορτούνης, αλλά με τις συνεχείς κινήσεις του δημιουργούσε χώρους για τους συμπαίκτες του τραβώντας τα στόπερ πλάγια και κάνοντας άρα αθόρυβη δουλειά.

***Αυτά, γιατί…και οι ρεζέρβες έχουν ψυχή!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x