Κώστας Νικολακόπουλος

Η αλήθεια για τα πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μέσα σε λίγες γραμμές την πραγματικότητα που ισχύει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το θέμα με τη Νόβα και τα πλέι-οφ!

• Μόνο με καλό μάτι μπορούμε να δούμε τα όποια βήματα συναίνεσης κάνουν οι μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου μας. Γιατί πολύ απλά μόνο έτσι μπορεί να φτάσουμε στον στόχο για μία επόμενη πιο ήρεμη σεζόν-είναι ντροπή να ξεκινάει το επόμενο πρωτάθλημα κι οι τέσσερις μεγάλοι να κουβαλάνε τιμωρίες…

• Αν μη τι άλλο υπάρχουν πράγματα που τους ενώνουν και στα οποία η επιλογή είναι ασφαλώς να συμφωνήσουν. Κι από εκεί και πέρα, για τα πράγματα που τους χωρίζουν πρέπει να κάτσουν κάτω να τα δουν ένα ένα και να προσπαθήσουν να τα λύσουν, προς όφελος και του ελληνικού ποδοσφαίρου και του κάθε συλλόγου ξεχωριστά.

• Τέλος πάντων, να προσεγγίσουμε λίγο το περίφημο θέμα των πλέι-οφ.

• Αυτό το οποίο συζητείται στην παρούσα φάση δεν είναι η κατάργηση τους! Το πλάνο λέει ότι φέτος (2017-18) δεν θα έχει πλέι-οφ, παρά απλά πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, αλλά με υποβιβασμό δύο ομάδων (15ος και 16ος), άνοδο του πρωταθλητή της Β΄ Εθνικής και μπαράζ μεταξύ τριών ομάδων (13ος και 14ος της Α΄Εθνικής και 2ος της Β΄ Εθνικής), με μόνο τον πρώτο να είναι στη Σούπερ Λίγκα.

• Άρα, πρωτάθλημα 14 ομάδων τη μεθεπόμενη σεζόν (2018-19). Κι από την ίδια σεζόν πλέι-οφ για τον πρωταθλητή με τις ομάδες από 1η έως 6η θέση, αλλά και πλέι-άουτ με τις ομάδες από την 7η έως την 13η θέση, με τον 14ο να υποβιβάζεται αυτόματα.

• Για να προχωρήσει το όλο πλάνο, όμως, πρέπει να ικανοποιηθεί το οικονομικό αίτημα των μικρότερων ομάδων, που προϋποθέτει ένα ποσό 2 εκ. Ευρώ. Πώς θα βρεθούν αυτά τα δύο εκ. Ευρώ; Η επιλογή των συλλόγων είναι να δοθούν από τη Νόβα, ειδάλλως να τα δώσουν ουσιαστικά οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, κάτι για το οποίο προς στιγμής αντιδράει έντονα ο Παναθηναϊκός.

• Κάπως έτσι είναι η κατάσταση. Και απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι το πιο πιθανό είναι η Λίγκα με τη Νόβα να βρουν μία χρυσή τομή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x