Κώστας Νικολακόπουλος

Η αλλαγή… φεγγαριού για τον Τζούρτζεβιτς και τα 42 γκολ μέσα σε 12 μήνες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη θεαματική μεταμόρφωση του Ούρος Τζούρτζεβιτς.

• Πριν ένα ακριβώς μήνα ο Ολυμπιακός είχε παίξει πάλι για το Κύπελλο, επίσης με ομάδα Β΄ κατηγορίας, τον Αχαρναϊκό, στο γήπεδο της Νεάπολης. Βασικός σέντερ φορ ήταν και τότε ο Τζούρτζεβιτς.

• Για όποιον θυμάται εκείνο το παιχνίδι, μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ούρος είχε βρεθεί δύο φορές φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Και δεν είναι ότι είχε χάσει και τις δύο ευκαιρίες, είναι ο τρόπος που είχε τελειώσει τις φάσεις. Έκανες τον σταυρό σου, απορώντας πώς είναι δυνατόν να τις τέλειωσε τόσο άσχημα.

• Ένα μήνα μετά, χθες στα Χανιά, πάλι σε ματς Κυπέλλου, με αντίπαλο ομάδα Β΄ κατηγορίας, ο Τζούρτζεβιτς είχε τρία τελειώματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, στις τρεις καλές στιγμές που του δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρει! Και πραγματικά ήταν άτυχος, αφού με τέτοια τελειώματα άξιζε να φύγει από το γήπεδο με χατ τρικ κι όχι με μόνο ένα γκολ.

• Γιατί πρέπει να προσέξουμε λίγο και τον τρόπο που τέλειωσε τις φάσεις. Στο γκολ έκανε την τέλεια κίνηση-προβολή με το δεξί πόδι. Στο πρώτο δοκάρι η κεφαλιά του ήταν άπιαστη. Και στο δεύτερο δοκάρι έπιασε στον αέρα το βολ πλανέ με μεγάλη δύναμη. Να υπενθυμίσω με τι θεαματικό τρόπο σκόραρε την Κυριακή στην Κέρκυρα-σούταρε με…μανία και πήγε να σκίσει τα δίκτυα! Βάζει δηλαδή θεαματικά γκολ, από αυτά που αρέσουν πολύ στον κόσμο.

• Αλλά στον σέντερ φορ όλα τα λεφτά είναι η ψυχολογία. Έβαλε το πρώτο του γκολ στην Κέρκυρα ο Σέρβος κι αμέσως άλλαξε το φεγγάρι! Και βλέπουμε έναν άλλο παίκτη τώρα. Εντάξει, συμφωνώ: δεν είναι ασφαλές κριτήριο ένα παιχνίδι με τον Κισσαμικό-παρεμπιπτόντως, πολύ καλή ομάδα φτιάχνει ο γιός του Πετράκη. Όμως κάποια πράγματα που κάνει ο φορ, πρέπει να τα αξιολογήσεις.

• Κατ΄ αρχάς, ο Τζούρτζεβιτς έδειξε ότι μπορεί να παίξει και μόνος του μπροστά-γιατί στην Κέρκυρα ήταν μαζί με τον Ανσαριφάρντ μπροστά. Τον είδαμε να κάνει καλές συνεργασίες με τα εξτρέμ (τον Μπεν και τον Καρσελά). Τον είδαμε όχι απλά να σουτάρει καλά, αλλά να εκτελεί και με το κεφάλι και δη υπό πίεση, ενώ μέχρι στιγμής δεν είχε δείξει ικανότητα από αέρος. Ακόμη να σουτάρει επικίνδυνα με το αριστερό πόδι, κάτι που επίσης δεν μας το είχε δείξει.

• Τον είδαμε να παίρνει την μπάλα και με επιτυχία να φεύγει κατά μέτωπο, να ντριμπλάρει και να σουτάρει η, να κόβεται με φάουλ. Τον είδαμε να πηγαίνει στα άκρα, κύρια δεξιά, και να επιχειρεί να πλαγιοκοπεί, με μεγαλύτερη η, με μικρότερη επιτυχία. Έδωσε μεγάλες μάχες και δύο αντίπαλοι του χρεώθηκαν με κίτρινες κάρτες για φάουλ που του έκαναν. Πίεσε την αντίπαλη άμυνα στο ξεκίνημα των αντίπαλων επιθέσεων.

• Και κάτι πολύ σημαντικό: έκανε καλές σεντερφορίσιες κινήσεις περιμένοντας μία καλή κάθετη πάσα, που όμως τελικά ποτέ δεν του έγινε, παρότι την επιχείρησαν δύο τρεις φορές ο Ζιλέ και κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του.

• Θα ήταν ψέμα να υποστηρίξω ότι τα έκανε όλα καλά ο Τζούρτζεβιτς. Και μάχες έχασε από τον αντίπαλο στόπερ (Παντελάκη) και κάποιες κακές πάσες είχε κλπ, κλπ. Και δεν μπορώ με βάση λογική σκέψη να εξηγήσω την τσατίλα του στο τέλος. Γενικά, αν κάποιος πρόσεξε, περισσότερο έβγαλε εκνευρισμό για την ατυχία του στις φάσεις των δοκαριών, παρά πανηγύρισε το γκολ του!

• Αλλά η ουσία είναι ότι ο Ούρος στα δύο τελευταία παιχνίδια, και δη σαν συνέχεια της παρουσίας του ως αλλαγή στα αμέσως προηγούμενα με τον Λεβαδειακό και την Σπόρτινγκ, στα οποία είχε μπει αλλαγή και μπορεί να μην έλαμψε αλλά ήταν πάρα πολύ μαχητικός και το πάλεψε πάρα πολύ, έδειξε ότι μπορεί να ποντάρει πάνω του ο Ολυμπιακός.

• Είναι καθαρόαιμος σέντερ φορ και αρχίζει να αποδεικνύει ότι τα…42 (!) γκολ που είχε βάλει με την Παρτίζαν σε πρωτάθλημα (27), Κύπελλο (4) και Ευρώπη (4), αλλά και την Εθνική Ελπίδων της Σερβίας (7), μέσα σε 12 μήνες, από το Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Αύγουστου του 2017, δύσκολα μπορεί να ήταν τυχαία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x