Κώστας Νικολακόπουλος

Η διαφορά Μπεν και Φιγκέιρας…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη χθεσινή εικόνα δύο άσων του Ολυμπιακού, που τους συνέδεε η ίδια ιδιαιτερότητα…

***Ο Χάσι στο χθεσινό φιλικό με τον Ατρόμητο φάνηκε να πρόβαρε την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα με τη Ριέκα!

***Αυτή την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο Περιστέρι έδειξε να έχει στο μυαλό του κι ενόψει του παιχνιδιού της ερχόμενης Τετάρτης. Με Καπίνο, Ομάρ, Ρέτσο, Βούκοβιτς, Ρομάο, Ζιλέ, Φορτούνη, Καρσελά, Εμενίκε, Μάριν και τον Κούτρη αντί του Μίλιτς, στον οποίο θέλησε χθες να δώσει χρόνο συμμετοχής, ξεκουράζοντας τον Λεονάρντο.

***Μπορούμε να κάνουμε μία παρατήρηση: ο Φιγκέιρας κι ο Μπεν ήταν βασικοί και στα δύο παιχνίδια του προηγούμενου γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρτίζαν. Ο Χάσι τους κράτησε και τους δύο στον πάγκο χθες, προτιμώντας Ομάρ κι Εμενίκε. Και τελικά τους έβαλε αλλαγή με τον Ατρόμητο.

***Ποια ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο παικτών;

***Ο μεν Μπεν (σκόρερ των δύο πρώτων γκολ του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, που ουσιαστικά έδωσαν την πρόκριση) μπήκε στο 20’ αντί του τραυματία Εμενίκε και έκανε μία αν μη τι άλλο καλή προσπάθεια όσο έπαιξε. Έχοντας μικρή συμπαράσταση από τους υπόλοιπους επιθετικογενείς συμπαίκτες του, μπόρεσε και τέλειωσε δύο φάσεις, μία ανά ημίχρονο, εκ των οποίων την πρώτη τη δημιούργησε μόνος του κλέβοντας την μπάλα από τους αντίπαλους σέντερ μπακ. Και πέτυχε κι ένα γκολ, που ακυρώθηκε για οφσάϊντ του Σεμπά, ο οποίος του έκανε την πάσα κατόπιν συνεργασίας με τον Μπεν.

***Ο δε Φιγκέιρας μπήκε στο 62’ και στο 68’ έγινε αλλαγή, αφού στο 64’ τσακώθηκε με αντίπαλο του, ρισκάροντας αποβολή του, και στη συνέχεια μανούριασε και με το βοηθό προπονητή.

***Κι οι δύο ίσως μέσα τους να αισθάνθηκαν αδικημένοι από την επιλογή του Χάσι να τους έχει χθες στον πάγκο, στο ματς που κατά κάποιο τρόπο δοκίμαζε την ενδεκάδα του ενόψει Ριέκα, ενώ με την Παρτίζαν ήταν και στα δύο ματς στην αρχική ενδεκάδα.

***Αυτό που μετράει όμως είναι τι έδειξαν μέσα στο παιχνίδι. Ο ένας είχε τη σωστή αντίδραση, προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα και τον εαυτό του (παρεμπιπτόντως, και μετά και το νοκ άουτ του Εμενίκε, ας ευχηθούμε με τη Ριέκα να είναι ανάλογα αποτελεσματικός όπως με την Παρτίζαν)-ο άλλος απλά έβγαλε νεύρα…

***Προσέξτε: Εγώ δεν λέω ότι ο εκνευρισμός του Φιγκέιρας προέρχονταν από την επιλογή του Χάσι-γιατί απλά δεν το ξέρω. Ούτε λέω ότι δεν γίνονται τέτοια, ας τα πούμε «άκομψα», σκηνικά στο ποδόσφαιρο. Αυτό θα λυθεί μεταξύ διοίκησης-προπονητή-παίκτη και εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις.

***Λέω ότι κι από προβοκάτσια του αντίπαλου να προέρχονταν, λάθος αντίδραση έβγαλε ο Πορτογάλος, για τον οποίο ποτέ δεν έκρυψα ούτε τη μεγάλη εκτίμηση μου αναφορικά με την αξία του και τις δυνατότητες του, τόσο επιθετικά, όσο όμως κι αμυντικά, όταν είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, ούτε την άποψη μου ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και στα δύο άκρα της άμυνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x