Κώστας Νικολακόπουλος

Η Μπερ Σεβά σε καλύτερη έκδοση και η δήλωση του Τσέχου προπονητή για Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr τι έμαθε για την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

• Είχαν βγει τα ζευγάρια Γκαραμπάγκ-Κοπεγχάγης και ΑΠΟΕΛ-Σλάβια Πράγας. Και στη συνέχεια το όνομα του Ολυμπιακού. Υποψήφιοι αντίπαλοι ήταν Ριέκα, Αστάνα και Μπερ Σέβα. Κατά την γνώμη μου καλύτερη κλήρωση θα ήταν η Αστάνα και χειρότερη η Μπερ Σεβά. Ήρθε η πρωταθλήτρια Κροατίας!

• Μίλησα με δύο φίλους που ξέρουν τη Ριέκα. Ο ένας μάλιστα την είδε φέτος, στο 1-1 με τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Και οι δύο ουσιαστικά μου είπαν το ίδιο πράγμα. Μιλάμε για μία Μπερ Σεβά σε καλύτερη έκδοση.

• Μου την περιέγραψαν σαν μία ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης και ήταν ξεκάθαροι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πραγματικά καλός για να μην πάθει ζημιά, όπως πέρσι με τους Ισραηλινούς. Οργανωμένη, πειθαρχημένη, πολύ καλά στημένη από τακτικής πλευράς, με συνοχή και παίκτες που ξέρουν τι θέλουν μέσα στο παιχνίδι. Δεν έχει αστέρια, αλλά έχει πραγματικά καλούς παίκτες, οι περισσότεροι «εργαλεία», που υπηρετούν πάρα πολύ καλά το σχέδιο του καλού Σλοβένου προπονητή. Στο δε 1-1 στην Αυστρία η Ριέκα άξιζε να κερδίσει, εμφανίζοντας ένα σύνολο πραγματικά καλού επιπέδου. Όμως, στη ρεβάνς, μέσα στο σπίτι της, η πίεση πήγε να τη λυγίσει κι ήταν τυχερή που έφερε 0-0 και πήρε την πρόκριση στο εκτός έδρας γκολ, αφού ακυρώθηκε κανονικό γκολ των Αυστριακών δήθεν ως οφσάϊντ...

• Ο (Ελβετός διεθνής) Γκαβράνοβιτς μπροστά είναι ένα στιλ Ναπολεόνι σε πιο ποιοτική εκδοχή. Επικίνδυνοι οι εξτρέμ Γκόργκον (Αυστριακός) και Κβίρζιτς (Βόσνιος διεθνής) στο 4-2-3-1. Καλή δουλειά στα χαφ οι Κροάτες διεθνείς Μπράνταριτς, Μάλετς και Μίσιτς. Δυνατά στόπερ οι δίμετροι Ζούπαριτς (πρώην Πεσκάρα) και Έλεζ (Κροάτης διεθνής με την -21). Κι επιθετικογενείς οι διεθνείς ακραίοι μπακ, δεξιά ο Σκοπιανός Ριστόφσκι κι αριστερά ο Μαυροβούνιος Βάσοβιτς. Γκολκίπερ φέτος παίζει ο πιο νεαρός Σλούγκα, αντί του πιο έμπειρου (και διεθνή) Πρίσκαλο.

• Έχασε τον περσινό πρώτο σκόρερ της, τον Αντριάσεβιτς, αλλά πήρε πίσω τον Κβίρζιτς (ήταν δανεικός) κι απέκτησε τον Βραζιλιάνο Χέμπερ (10 γκολ πέρσι στο πρωτάθλημα Κροατίας) και τον Γέλιτς από τη Ραπίντ.

• Στο γήπεδο της, το Καντρίντα, χωρητικότητας 10.500 θέσεων είναι υπό πλήρη ανακατασκευή κι η ρεβάνς με τη Ζάλτσμπουργκ (0-0) έγινε στο άλλο γήπεδο της Ριέκα (!), το Ρουγέβιτσα, ένα κλουβί χωρητικότητας 8.500 θέσεων, που κάνει καυτή την έδρα της. Γενικά, ο κόσμος στα παιχνίδια της δεν είναι πολύς. Στα ντέρμπι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στα ευρωπαϊκά ματς, τα εισιτήρια είναι συνήθως 6.000.

• Όμως η ατμόσφαιρα με τον Ολυμπιακό θα είναι φανατισμένη, καθώς η Ριέκα πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να γράφει ιστορία και μετά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της να παίξει για πρώτη φορά και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (μετά την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το 2013 και το 2014), ενώ οι Κροάτες, όπως είχε συμβεί και στα παιχνίδια πρόπερσι με την Ντινάμο, δεν…συμπαθούν τους ερυθρόλευκους, λόγω της φιλίας με τον Ερυθρό Αστέρα. Και θα είναι και τώρα Σέρβοι στον Ολυμπιακό (Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ), όπως τότε ο Μιλιβόγεβιτς.

• Ο…Ιταλός πρόεδρος της Ριέκα είναι λεφτάς, που δραστηριοποιείται στη…Νιγηρία, αλλά δεν τα..πετάει κιόλας στο ποδόσφαιρο. Κάνει μετρημένες, αλλά σοβαρές κινήσεις και μέσα σε πέντε χρόνια έκανε τη Ριέκα από Νο 3 σε Νο 1 της Κροατίας…

• Ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει δύο φορές την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και με την πρόκριση και επί της Παρτίζαν τις προάλλες έχει αρχίσει να χτίζει μία καλή παράδοση με τις βαλκανικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης.

• Εν κατακλείδι, ο αντίπαλος ναι μεν μας θυμίζει τους αγώνες…πόλο του Ολυμπιακού και…τουρισμό στην Αδριατική, αλλά είναι ζόρικος! Πιο ζόρικο, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός τον αντιμετωπίζει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου κι όχι τον Οκτώβριο...Κι επιπλέον είναι πάντα ένα θέμα να παίζει 16 Αυγούστου (η ρεβάνς στις 22) ελληνική ομάδα το εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ακόμη και για τον κόσμο του Ολυμπιακού…

• Από την άλλη, τι να πει κι η Ριέκα που θα πρέπει να τα βάλει με τον «γίγαντα της Ελλάδας», όπως εδώ και χρόνια γράφουν τον Ολυμπιακό τα ξένα ΜΜΕ. Για να καταλάβουμε, ο προπονητής της Σλάβια, ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι, μετά την κλήρωση με τον ΑΠΟΕΛ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε αυτό το επίπεδο μόνο δυνατοί και σκληροί αντίπαλοι υπάρχουν. Κανείς δεν ήθελε να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό, αλλά η κλήρωση με τον ΑΠΟΕΛ δεν μας ανακουφίζει»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x