Κώστας Νικολακόπουλος

Η «πρώτη εικόνα» του Σισέ δίνει υποσχέσεις

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr την πρώτη εικόνα που έχει από μία μεταγραφή, η οποία πέρασε στα ψιλά.

• Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού αυτό που τώρα θέλουν να διαβάσουν είναι για τον έμπειρο σέντερ μπακ που θα πάρει η ομάδα. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτή η μεταγραφή, ας ασχοληθώ λίγο εγώ με μία άλλη μεταγραφή στόπερ, που έχει περάσει στα ψιλά.

• Αναφέρομαι στον Παπέ Σισέ, τον Σενεγαλέζο, που είχε κλείσει ο Ολυμπιακός από το Γενάρη, ως ελεύθερο από την Αζαξιό (Β΄ κατηγορία Γαλλίας) και θα ανακοινώσει τώρα, και τυπικά, την απόκτηση του. Και τουλάχιστον εγώ θα τον προσέξω πολύ στην προετοιμασία. Πολύ απλά, γιατί όσα μπόρεσα να δω από αυτό τον παίκτη, μου δίνουν μία καλή εικόνα. Και πολλές υποσχέσεις.

• Καταρχάς, μην πάει στο μυαλό σας ότι είναι κάποιος σέντερ μπακ άμπαλος. Το παιδί ξέρει μπάλα, έχει σωστή μεταβίβαση, κοντινή, αλλά και μακρινή και μπορείς να τον δεις π.χ. να κόβει και με ωραία προσποίηση να αποφεύγει τον αντίπαλο η, και να παίρνει την μπάλα και να κάνει κούρσες, μεταφέροντας την σωστά στην επίθεση.

• Σίγουρα έχει μεγάλο πλεονέκτημα το ύψος του, που του δίνει τη δυνατότητα να παίρνει τις κεφαλιές και αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Στο γκολ που έβαλε φέτος, έβαλε στα δίκτυα και τον αντίπαλο που πήδησε μαζί του. Με δύο μέτρα μπόι δεν περιμένεις να είναι ο πιο γρήγορος στόπερ, αλλά αργός δεν είναι. Κι έχει ένα μεγάλο προτέρημα: βγαίνει γρήγορα πρώτος στην μπάλα, στη φάση.

• Προτιμάει να διώχνει την μπάλα άμεσα, με τη μία, προκειμένου να αποφύγει το ρίσκο και συνήθως παίρνει έξυπνες τοποθετήσεις, που τον βοηθάνε στην επέμβαση. Έχει και τα δύο πόδια (περισσότερο το δεξί) και δεν κωλώνει να βγει στα πλάγια.

• Ενίοτε πάει λίγο μονοκόμματα στη φάση, λόγω του ύψους του και ασφαλώς του λείπει η εμπειρία, οι παραστάσεις των μεγάλων αγώνων, αφού η εμπειρία του είναι τα κάτι παραπάνω από δύο χρόνια του στη Β’ κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Όμως, έχω την αίσθηση ότι ο Σισέ, με τα προσόντα που διαθέτει, δεν είναι παίκτης που θα περάσει απαρατήρητος.

• Έχω μία αμφιβολία, γιατί το παιδί στάθηκε άτυχο, αφού μετά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό το Γενάρη, είχε δύο τραυματισμούς, όχι και τόσο ανώδυνους (έχασε συνολικά πέντε παιχνίδια) και πάντα πρέπει να περιμένεις να τσεκάρεις τον παίκτη όταν προέρχεται από τραυματισμό. Αλλά νομίζω ότι πλέον είναι εντάξει.

• Και έτοιμος να «δείξει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x