Κώστας Νικολακόπουλος

Η σοφή κουβέντα του Μποτία μετά την Μπαρτσελόνα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από τον sport-fm.gr δύο στιγμιότυπα από το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, που δικαίωσαν τα όσα είπε στο τέλος ο Μποτία.

***Σοφή κουβέντα είπε ο Μποτία, στις δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης. «Το πιο σημαντικό είναι ότι παίξαμε σαν πραγματική ομάδα, ήμασταν ένα».

***Ο Ολυμπιακός κατάφερε ό,τι κατάφερε κόντρα στην Μπαρτσελόνα προπάντων γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Όλοι είχαν στο μυαλό τους πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό τους.

***Είναι πολύ ωραία η εικόνα να βλέπεις στην τηλεόραση τον εδώ κι ενάμιση μήνα παγκίτη Καπίνο να είναι στο τέλος του ματς με ένα χαμόγελο ως τα αφτιά και να σπεύδει να αγκαλιάζει τους συμπαίκτες του.

***Είναι απίστευτα σημαντικό να βλέπεις τους τρεις παίκτες που μπαίνουν αλλαγή στο 74’, στο 78’ και στο 83’ να τα δίνουν όλα, σαν να ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Σε βαθμό που ο Ολυμπιακός να μπορούσε να πάρει τη νίκη μέσα από μία φάση στην οποία πρωταγωνιστές ήταν κι οι τρεις αλλαγές του.

***Μπορεί να μην έδειξε ριπλέϊ το συνδρομητικό κανάλι, αλλά η φάση στο 85’ ήταν ίσως η καλύτερη του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο για να φτάσει στο γκολ! Από ελεύθερο του Προτό η μπάλα έφτασε στον Πάρντο (ήταν η δεύτερη αλλαγή) σε θέση έξω αριστερά. Η σέντρα που έβγαλε με το αριστερό ο Κολομβιανός, παρά την πίεση του Σεμέδο, ήταν φαρμάκι! Στην περιοχή είχαν πλασαριστεί καλά ο Τζούρτζεβιτς (τρίτη αλλαγή) στο πρώτο δοκάρι κι ο Ζιλέ (πρώτη αλλαγή) στο πέναλτι. Η σέντρα πέρασε από τον Σέρβο και πήγε προς τον Βέλγο. Σηκώθηκε στον αέρα, αλλά δεν την βρήκε για ελάχιστα, από μία θέση που στην καριέρα του έχει πετύχει πολλά γκολ…

***Όμως, ακόμη κι έτσι αυτή η φάση λέει πολλά για τη νοοτροπία που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Και, παρεμπιπτόντως, δεν είναι μικρό πράγμα να κάνεις επίθεση κόντρα στην Μπάρτσα στο 85’ με τον Πάρντο να σεντράρει, στην περιοχή τους Τζούρτζεβιτς, Ζιλέ, αλλά και Φιγκέϊρας (στο δεύτερο δοκάρι), τον Ομάρ να έχει φύγει σε θέση έξω δεξιά και τους Ταχτσίδη, Ρομάο να έρχονται από πίσω (συνολικά εφτά ερυθρόλευκοι)!

inner

***Η συνέχεια της φάσης ήταν ένα σουτ του Φιγκέϊρας που κοντραρίστηκε σε σώμα αμυνόμενου και ένα δεύτερο άστοχο σουτ του Ταχτσίδη, στη μοναδική ίσως ενέργεια παίκτη του Ολυμπιακού με έλλειψη ομαδικότητας-ο Πάρντο περίμενε μία πάσα, έχοντας σηκώσει το χέρι. Όμως, πρέπει να σταθούμε στη γενικότερη καλή νοοτροπία της ομάδας.

***Και να μελαγχολήσουμε και λίγο, γιατί δεν έχουμε δει το ίδιο πνεύμα και σε άλλα παιχνίδια, ιδίως σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x