Κώστας Νικολακόπουλος

Η… τρέλα του Ούρος Τζούρτζεβιτς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Σέρβο φορ του Ολυμπιακού.

•Οκτώ όλες κι όλες τελικές είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του για το Κύπελλο με τον Πλατανιά. Απογοητευτικό το νούμερο, όμως αλλού θέλω να το πάω. Οι μισές από αυτές τις τελικές ήταν ενός παίκτη, που μάλιστα τελικά δεν σκόραρε!

•Στον Τζούρτζεβιτς αναφέρομαι, που όσο αρχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής, τόσο και τον μαθαίνουμε κι εμείς περισσότερο. Και το πρώτο που καταλαβαίνουμε είναι η… τρέλα του! Η τρέλα του με το γκολ! Μία τρέλα που δείχνει ένα κλασικό σέντερ φορ, ένα καθαρόαιμο επιθετικό, που ζει κι αναπνέει για το γκολ. Κι ασφαλώς είναι ένα θετικό κομμάτι αυτό για τον παίκτη, αλλά και τον Ολυμπιακό. Να έχει δηλαδή στις τάξεις του ένα φορ, που να διψάει, να πεινάει κι έτσι να τα δίνει όλα για το γκολ.

•Από την άλλη, νομίζω ότι ο Ούρος χρειάζεται ακριβώς πάνω σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού του και λίγο… χαλινάρι. Γιατί κάπου του… φεύγει λίγο το πράγμα και τον βλέπεις σε ένα ολόκληρο 90λεπτο να ψάχνει μόνο το πώς θα σουτάρει, ανεξάρτητα από τη δυσκολία της θέσης στην οποία βρίσκεται, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι, στο οποίο παρεμπιπτόντως στο πρώτο σουτ που επιχείρησε θα έπρεπε να προτιμήσει πάσα σε συμπαίκτη του και δη στον Πάρντο, που βρίσκονταν σε καλύτερη θέση βολής.

•Ο Τζούρτζεβιτς και σε αυτό το ματς και σε προηγούμενα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι κι όχι μόνο να ψάχνει… μανιωδώς να σουτάρει «απ’ όπου να ‘ναι». Και ωραία ξέφυγε σε μία στιγμή από τον αντίπαλο στόπερ (Καρυπίδη) και τον υποχρέωσε σε φάουλ και κίτρινη και άψογα πάσαρε στον Ζιλέ με τακουνάκι, αλλά ο Βέλγος δεν συνέχισε σωστά το «ένα-δύο» και πίεσε καλά την άμυνα του Πλατανιά και μαχητής ήταν.

•Καλά κάνει και κυνηγάει το γκολ. Αυτή είναι άλλωστε είναι η κύρια δουλειά του. Όμως κι ο κάθε σέντερ φορ μπορεί και πρέπει να κάνει κι άλλες δουλειές, ανάλογα με το τι μπορεί καλύτερα-κι ο Ούρος μπορεί να βοηθήσει και με άλλους τρόπους την ομάδα. Αρκεί να παίζει ήρεμα κι έξυπνα. Όχι όπως π.χ. στο ματς με τον ΠΑΣ, που στις καθυστερήσεις έκανε ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ κι έβαλε τα Γιάννινα στην περιοχή του Προτό χωρίς κανένα λόγο, με το σκορ στο ρευστό 1-0…

•Όταν κάνει τις κινήσεις που πρέπει, θα την βρει την καλή ευκαιρία, δίχως να χρειάζεται να κάνει το απίθανο. Στα Χανιά την βρήκε την φάση, στη σέντρα του Φιγκέϊρας. Έκανε ωραία κι εντυπωσιακά το γυριστό, αλλά δεν σημάδεψε γωνία κι έτσι τον νίκησε ο γκολκίπερ. Αλλά ουσιαστικά το μισό γκολ του Ανσαριφάρντ ήταν δικό του. Άρα, την έκανε τη δουλειά του ο Ούρος.

•Μην βάζει παραπάνω άγχος στον εαυτό του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x