Κώστας Νικολακόπουλος

Και όμως, είχαμε πολύ πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα από το φετινό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το sport-fm.gr ότι έχουμε δει πολύ πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα από το φετινό.

• Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι φέτος βλέπουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Δικαιοσύνη σε αυτό δεν υπάρχει («εξυγίανση» της πλάκας υπάρχει), αλλά συναρπαστικό είναι, από τη στιγμή που τρεις ομάδες είναι στους δύο πόντους, στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον ΠΑΟΚ έναν πόντο πάνω από τον Ολυμπιακό και τον Ολυμπιακό έναν πόντο πάνω από την ΑΕΚ.

• Αλλά μην το παρουσιάζουμε και ως… μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου! Για παράδειγμα, το 2005 είχε γίνει ΤΟ συναρπαστικό πρωτάθλημα. Γιατί μπορεί τώρα τρεις μεγάλες ομάδες να είναι στους δύο πόντους διαφορά στη 19η αγωνιστική, αλλά τότε ήταν στους δύο πόντους τρεις μεγάλες ομάδες έως την 28η αγωνιστική, δηλαδή δύο πριν το φινάλε!!! Ήταν Παναθηναϊκός 60, Ολυμπιακός 59, ΑΕΚ 58!!!

• Τότε, ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1 και ΑΕΚ-Ιωνικός 0-1 την 28η αγωνιστική και το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 την προτελευταία αγωνιστική. Και από εκεί που την 27η αγωνιστική η βαθμολογία ήταν Παναθηναϊκός 59, ΑΕΚ 58 και Ολυμπιακός 56, έγινε την 29η αγωνιστική Ολυμπιακός 62, Παναθηναϊκός 61 κι ΑΕΚ 59. Την τελευταία αγωνιστική κέρδισαν και οι τρεις (ο Ολυμπιακός με το γκολ μισό μισό των Ριβάλντο-Οκκά τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο) και πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός.

• Σε εκείνο το πρωτάθλημα, μάλιστα, ο Ολυμπιακός τη 17η αγωνιστική είχε αποσπαστεί έξι πόντους της δεύτερης ΑΕΚ και τη 18η αγωνιστική πέντε πόντους του δεύτερου Παναθηναϊκού! Η διαφορά, όμως, μειώθηκε γρήγορα και τη 19η αγωνιστική, σαν τώρα δηλαδή, ήταν Ολυμπιακός 41, Παναθηναϊκός 39, ΑΕΚ 38! Από την 21η έως την 24η Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν ισόβαθμοι στην πρώτη θέση και η ΑΕΚ ένα πόντο πίσω! Την 25η ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (1-0 Κωνσταντίνου) και τον προσπέρασε κατά τρεις πόντους -και κατά δύο η ΑΕΚ!

• Αλλά ο Ολυμπιακός στο τέλος το πήρε. Με προπονητή Μπάγεβιτς, με Ριβάλντο (12 γκολ), Τζιοβάνι (10), Καστίγιο (6), Τζόρτζεβιτς (5), Οκκά (5), Γεωργάτο-Ανατολάκη-Γεωργιάδη (3), Στολτίδη-Καφέ (2), τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια κ.α.

• Ο Παναθηναϊκός είχε αλλάξει τέσσερις προπονητές, με τελευταίο τον Μαλεζάνι και είχε πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνου (15 γκολ), Παπαδόπουλο (8), Γκέκα (8) και τον Έκι Γκονζάλες. Και η ΑΕΚ είχε προπονητή τον Φερνάντο Σάντος και πρωταγωνιστές τους Κατσουράνη (10 γκολ), Λυμπερόπουλο (9), Σοάρες (11) και τον Μπρούνο Άλβες πίσω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x