Κώστας Νικολακόπουλος

Και στο βάθος το Ολυμπιακός-ΑΕΚ του β' γύρου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με το βλέμμα… λίγο μακριά, στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον β' γύρο!

· Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή θα ήταν μία ισοπαλία. Δηλαδή, να έχαναν βαθμούς κι η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ.

· Αλλά οφείλω να παραδεχθώ ότι όταν αποβλήθηκε ο Αραούχο τόσο νωρίς, σκέφθηκα ότι με νίκη του ο ΠΑΟΚ θα γίνονταν πολύ επικίνδυνος για τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα έχει στην Τούμπα στον β΄ γύρο τον Ολυμπιακό, όπως θα έχει και την ΑΕΚ. Και θα έφευγε και τέσσερις πόντους μπροστά!

· Τέλος πάντων, είχα ξεχάσει ότι ο ΠΑΟΚ παίζοντας με παίκτη παραπάνω επί 60 λεπτά στη Ριζούπολη, δεν είχε μπορέσει τις προάλλες να κάνει κάτι παραπάνω από ένα 0-0 με τον Απόλλωνα, που είχε εις βάρος του αποβολή στο 30’… Και αποδείχθηκε πολύ λίγος κι αυτή τη φορά έστω να σώσει τον πόντο στο ΟΑΚΑ.

· Η ισοπαλία ήταν για τον Ολυμπιακό το ιδανικό αποτέλεσμα, διότι τώρα η ΑΕΚ με τη νίκη της έχει κρατήσει την καλή ψυχολογία μετά το διπλό στον Πανιώνιο και την ισοπαλία με τη Μίλαν, που σχεδόν ισοδυναμεί με πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Κι έχει κι αυτή, όπως κι ο Ολυμπιακός, ένα πρόγραμμα αρκετά ευνοϊκό σε μία σειρά αγώνων, μετά την επίσκεψη της στη Λεωφόρο την επόμενη αγωνιστική.

· Για την ακρίβεια όπως λέει ο Ολυμπιακός ότι πρέπει να πάρει όλα η, σχεδόν όλα τα (εννιά) παιχνίδια του μέχρι να παίξει με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, το ίδιο λέει κι η ΑΕΚ, ότι πρέπει να πάρει τα μετά τη Λεωφόρο δικά της (οκτώ) παιχνίδια μέχρι να έρθει στο Καραϊσκάκη! Διότι και ο μεν και η δε παίζουν με αντιπάλους θεωρητικά «μικρούς» κι ούτε καν με ομάδες όπως ο Ατρόμητος κι ο Πανιώνιος.

· Ο Ολυμπιακός έχει μέσα πέντε ματς (με Λιβαδειά, Απόλλωνα, ΠΑΣ, Λαμία, Ξάνθη) κι έξω τέσσερα (με Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Λάρισα, Αστέρα). Κι η ΑΕΚ έχει πέντε μέσα (με Πλατανιά, Κέρκυρα, Απόλλωνα, ΠΑΣ, Λαμία) και τρία έξω (με Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, Λάρισα).

· Στο… βάθος λοιπόν υπάρχει ήδη το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, εκεί αρχές Φλεβάρη! Που μπορεί να είναι το πρώτο ντέρμπι του β' γύρου, αλλά μπορεί να κρίνει πάρα πολλά. Κι έχει σημασία όχι μόνο το αποτέλεσμα αυτό καθ' εαυτό, αλλά και το πώς θα φτάσουν έως εκεί οι δύο ομάδες. Γιατί άλλο είναι να πάει εκεί η ΑΕΚ μπροστά στη βαθμολογία, όπως είναι τώρα στο +3 κι άλλο ο Ολυμπιακός να έχει καλύψει την απόσταση και να το έχει «γυρίσει».

· Άρα, μπορεί την ίδια η, και μεγαλύτερη (!) σημασία από το μεταξύ τους ντέρμπι, να έχουν τα αποτελέσματα στα έως τότε παιχνίδια τους με τους «μικρούς»!Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι στον β΄ γύρο η ΑΕΚ θα έχει εντός έδρας από ντέρμπι μόνο τον Παναθηναϊκό, αφού μετά το Καραϊσκάκη θα έχει να πάει και στην Τούμπα.

· Θα είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να αποσπαστεί βαθμολογικά της ΑΕΚ μέχρι τότε. Η, έστω τότε, δηλαδή μετά το ντέρμπι τους στον Πειραιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x