Κώστας Νικολακόπουλος

Καλύτερος στόπερ ο… Ρομαό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάτω από το δικό του πρίσμα το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στο Βέλγιο.

• Έχω τη βεβαιότητα ότι την καλύτερη εμφάνιση στόπερ σε όλη την προετοιμασία του Ολυμπιακού έκανε σήμερα ένας… κόφτης, ο Ρομαό, στα 61' στα οποία χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός!

• Ο Αφρικανός δικαίωσε όσους θεωρούν ότι είναι ένας αξιόπιστος στόπερ, θέση στην οποία έχει αγωνιστεί και στη Γαλλία και στην εθνική του ομάδα, το Τόγκο. Και λάθη συμπαικτών του διόρθωσε και ο ίδιος ήταν άψογος όταν χρειάστηκε να επέμβει και όταν προωθήθηκε σε θέση αμυντικού μέσου στο τελευταίο ημίωρο δυνάμωσε το κέντρο του Ολυμπιακού, αντίθετα η άμυνα είχε κενά.

• Με τον Μποτία μεταξύ θεραπειών λόγω τραυματισμών και… Ισπανίας (ψάχνεται εκεί ο μάνατζερ του), τον Ρέτσο να προσπαθεί να βρει πάλι τα βήματά του μετά την ατυχία του και τον Σισέ πάρα πολύ καλό, έως φοβερό στο αμυντικό κομμάτι, αλλά με ερωτηματικά όταν αρχίζει να κάνει το κάτι παραπάνω, είτε στις πάσες του, είτε στις προσωπικές του ενέργειες, δεν ξέρω μήπως ο Χάσι σκεφτεί να «δέσει» τον Ρομαό με τον Βούκοβιτς στην καρδιά της άμυνας. Αν προλάβει φυσικά, αφού το πρώτο ματς είναι σε μόλις 11 ημέρες.

• Πάντως, ο Σισέ άμα κοντρολάρει καλύτερα το παιχνίδι του, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη μεταγραφή. Στον αέρα κυριαρχεί και χάμω δύσκολα τον περνάς. Δεν μπορεί με τέτοια προσόντα να μην τον έχει υπόψιν ο προπονητής μέσα στους παίκτες που θα διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα.

• Νομίζω όμως ότι πολλές βοήθειες δίνει πίσω κι ο Σιώπης σε ρόλο κόφτη, ενώ κι ο Κούτρης σήμερα ήταν θετικός πίσω, όπως κι ο Ομάρ, όσο τουλάχιστον είχε δυνάμεις. Το κακό είναι ότι κι οι τρεις ακραίοι μπακ (εννοώ κι ο Φιγκέιρας) δεν είναι και πρώτο μπόι κι έτσι στον αέρα μπορεί να δημιουργηθούν θέματα, όπως με μία επέμβαση με κεφαλιά του Ντιόγο, όταν ο Καπίνο χρειάστηκε να κάνει την επέμβαση του αγώνα.

• Ακόμη κι έτσι, είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός σε τρίτο σερί φιλικό σε Βέλγιο-Ολλανδία δεν έφαγε γκολ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x