Κώστας Νικολακόπουλος

Με τις ευλογίες UEFA-FIFA αλλοιώνεται συνεχώς από τη διαιτησία η βαθμολογία εις βάρος του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την στάση των διεθνών ομοσπονδιών στα αίσχη που βλέπουμε κάθε αγωνιστική από τη διαιτησία.

• Ο Ολυμπιακός για άλλη μία φορά χθες, μέσα από επίσημη ανακοίνωση του, έθεσε τις διεθνείς ομοσπονδίες ενώπιον των ευθυνών τους για τα αίσχη που βλέπουμε κάθε αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• UEFA και FIFA έχουν υπό την εποπτεία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να κάνουν ότι δεν βλέπουν, όσα βλέπουμε όλοι κάθε αγωνιστική. Εδώ πέρα «με το έτσι θέλω» ο Ολυμπιακός είναι στο +1 από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ενώ η διαφορά του έπρεπε να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη κι ως εκ τούτου να του έδινε αβαντάζ για τα πλέϊ οφς.

• Αλλοιώνεται συνεχώς το πρωτάθλημα, σχεδόν κάθε αγωνιστική με τις αποφάσεις των διαιτητών που ορίζει ο εντεταλμένος UEFA και FIFA (Μέλο Περέϊρα) και ουδείς από τις διεθνείς ομοσπονδίες και δη από όσους ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει τίποτα. Μία κουβέντα έχουμε ακούσει όλη κι όλη, από τον Χούμπελς, αφού πρώτα έγινε το σκάνδαλο των σκανδάλων στο Βόλο, όπου και κανονικό γκολ του Σουντανί ακυρώθηκε και πέναλτι υπέρ του Ελ Αραμπί δεν δόθηκε.

• Εδώ έχουμε μία ομάδα που παρότι έχει παίξει 12 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ (ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ έχει παίξει μόλις δύο-κι άλλα δύο Γιουρόπα Λιγκ με την…Σλόβαν), παρότι έχει κλείσει η έδρα της για δύο αγωνιστικές και δη τη μία σε ντέρμπι, παρότι αντιμετωπίζεται εχθρικά από την ΕΠΟ (δύο επίσημες ανακοινώσεις έχει εκδώσει η ελληνική ομοσπονδία εναντίον μίας ομάδας της, του Ολυμπιακού!!!), παρότι η ίδια δεν έχει παραρτήματα, όχι μόνο είναι πρώτη, αλλά και…

Έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+10) σε σχέση με τον ΠΑΟΚ: 42-8, έναντι 42-18.
Έχει τις περισσότερες τελικές, τόσο γενικά (271 έναντι 257), όσο και ειδικά σε αυτές εντός της αντίπαλης περιοχής (177 έναντι 145)
Έχει τις περισσότερες ασίστ, 29 έναντι 26
Έχει τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα, 185 έναντι 157
Έχει τις περισσότερες πάσες, 1558 έναντι 1033
Έχει τον μακράν πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Ελ Αραμπί)
Έχει τον κορυφαίο παίκτη (Ελ Αραμπί) στην κατηγορία αξιολόγησης EVALUATION INDEX, όπου στους 12 πρώτους υπάρχουν έξι του Ολυμπιακού (Ελ Αραμπί, Σουντανί, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε) κι ένας του ΠΑΟΚ (Μίσιτς). Στην δε κατηγορία αξιολόγησης EVALUATION POINTS, από τους 25 πρώτους οι έξι είναι του Ολυμπιακού και μόλις δύο του ΠΑΟΚ (1ος Μίσιτς, 15ος Μάτος).

• Κι αυτή η ομάδα, που είναι πρώτη σε όλα, αυτή η ομάδα για την οποία εκτός όλων των άλλων υπάρχουν προσφορές εκατομμυρίων Ευρώ για εννιά (!!!) ποδοσφαιριστές της (Ποντένσε, Τσιμίκας, Ελ Αραμπί, Σεμέδο, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ομάρ, Σα), όπερ σημαίνει ότι αν μη τι άλλο έχει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ της, αυτή λοιπόν η ομάδα βρίσκεται με το ζόρι στην κορυφή, μόλις στον ένα πόντο.

• Διότι, έχουν κλαπεί από την ίδια τέσσερις βαθμοί (δύο στην Ξάνθη και δύο στον Βόλο), διότι στο ντέρμπι της με τον ΠΑΟΚ από τα δύο πέναλτι που έγιναν στον Ποντένσε δόθηκε το ένα και διότι ΜΟΝΟ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είδαμε ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ με ένα πέναλτι στο οποίο προηγήθηκε επιθετικό φάουλ και 1-0 και τη Λαμία με ένα γκολ οριακά οφσάϊντ…

• Και οι άνθρωποι των UEFA και FIFA που είναι εντεταλμένοι να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο «πετάνε αητό». Πεισματικά, έως και εμμονικά στηρίζουν τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή και έτσι είναι σαν να ευλογούν την κατάφωρη αλλοίωση της μάχης για τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα εις βάρος του Ολυμπιακού.

• Με τον Β. Μαρινάκη στην σύσκεψη της Τετάρτης ενώπιον όλων των αξιωματούχων των διεθνών ομοσπονδιών και των Γραμμένου, Λυσάντρου, Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη, είπε επί λέξει, με βάση την ομιλία του που διέρρευσε ολόκληρη και από κανέναν δεν διαψεύστηκε: «Είναι σαφές ότι τον κ. Περέιρα δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Χούμπελ, η FIFA και η UEFA αλλά τον ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Σαββίδης ή ενδεχομένως και τι του δίνει για να είναι ο ΠΑΟΚ η μόνη ομάδα που όχι μόνο δεν έχει αδικηθεί αλλά έχει αλλοιωθεί υπέρ της το πρωτάθλημα».

• Και ειλικρινά απορώ, κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ρώτησε τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού τι εννοεί; Ουδείς ευαισθητοποιήθηκε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x