Κώστας Νικολακόπουλος

Με το βλέμμα σε Ένγκελς και Ούρος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού, που θα παίξουν απόψε στην Ξάνθη!

• Σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό απόψε στην Ξάνθη και το ντεμπούτο του Τζούρτζεβιτς και του Ένγκελς, των τελευταίων μεταγραφών.

• Θα έλεγα περισσότερο του Βέλγου, υπό την έννοια ότι για τον Σέρβο έχουμε μία εικόνα, αφού τον είδαμε στα δύο παιχνίδια με την Παρτιζάν-και τον θυμόμαστε πόσο είχε ταλαιπωρήσει όλη την ερυθρόλευκη άμυνα, για να είμαστε ειλικρινείς. Σαν ταύρος έφευγε μπροστά κι έμπαινε στις φάσεις, τελειώνοντας, αλλά και φτιάχνοντας…

• Όμως, παραστάσεις από τον Ένγκελς δεν έχουμε, αφού κακά τα ψέματα, ποιος παρακολουθεί τα παιχνίδια της Κλαμπ Μπριζ στο βελγικό πρωτάθλημα. Η μοναδική εικόνα που τουλάχιστον εγώ έχω από τον 23χρονο Βέλγο σέντερ μπακ, να υπενθυμίσω την πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι από το ΑΕΚ-Κλαμπ 3-0, τη ρεβάνς των πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ.

• Όμως, μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο όλη η Μπριζ ήταν χάλια, εξ ου άλλωστε και το βαρύ σκορ της ήττας και του αποκλεισμού του. Κανείς παίκτης της δεν πήγε καλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Να θυμίσω δε ότι όπως έγραφαν οι Βέλγοι συνάδελφοι είχε ζητήσει μεταγραφή από την ομάδα του κι όλο το σκηνικό τον είχε επηρεάσει. Μάλιστα, στο ΟΑΚΑ ήταν το πρώτο του παιχνίδι μετά από τρία συνεχόμενα στα οποία είχε απουσιάσει.

• Το παιδί θυμάμαι είχε δείξει μία μεγάλη άνεση στο ψηλό παιχνίδι. Και σε επίπεδο επεμβάσεων (ακόμη και σε δύσκολη) φάση, αλλά και σε επίπεδο σωστής μεταβίβασης με το κεφάλι! Επιπλέον φάνηκε να έχει καλές τοποθετήσεις σε ρόλο δεξιού στόπερ. Λ.χ. σε μία στιγμή που του βγήκε ο πολύ ταχύς Κλωναρίδης στο ένας μ΄ ένα, όχι μόνο δεν έφαγε την ντρίμπλα από τον παίκτη της ΑΕΚ, αλλά του πήρε και την μπάλα και κέρδισε και φάουλ προωθώντας την. Μοιάζει ψύχραιμος στις κοντινές πάσες και του αρέσουν οι 20άρες μεταβιβάσεις, είτε για να ξεκινήσει επίθεση, είτε για να αλλάξει το παιχνίδι προς τα πλάγια (αριστερά).

• Πραγματικά περιμένω με ενδιαφέρον τα πρώτα παιχνίδια του Ένγκελς στον Ολυμπιακό, γιατί μιλάμε για παίκτη βασικό από τα 19 του σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες του Βελγίου, για στόπερ που είχε κληθεί στην Εθνική του για το ΓΙΟΥΡΟ πέρσι στη Γαλλία και που δεν πήγε στην τελική φάση μόνο και μόνο λόγω ενός τραυματισμού.

• Απλά έχω στο μυαλό μου και ότι είναι ένα παιδί, που δεν έχει κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, που έχει όλες κι όλες προπονήσεις τέσσερις μέρες στο Ρέντη και που αναγκαστικά πέφτει αμέσως στα βαθιά λόγω της απώλειας του Βούκοβιτς, χωρίς καν να ξέρει, που λέει ο λόγος, τα μικρά ονόματα των άλλων αμυντικών της ομάδας.

• Και ουσιαστικά τα ίδια ισχύουν και για τον Τζούρτζεβιτς, που καλείται να συνεργαστεί με τους επιθετικογενείς συμπαίκτες του, έχοντας παίξει μαζί τους μόλις σε ένα δίτερμα!

• Όμως, στο ποδόσφαιρο πολλές φορές μετράει περισσότερο η ατομική ποιότητα του κάθε παίκτη. Επιπλέον νομίζω ότι έχει σημασία για τα δύο αυτά παιδιά, σε επίπεδο προσαρμογής, ότι ο μεν Βέλγος έχει δίπλα του και τους Ζιλέ, Προτό, Οτζίτζα, ο δε Σέρβος έχει και τους Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x