Κώστας Νικολακόπουλος

Μία στις 20 φορές έχασε ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το sport-fm.gr κάποια πράγματα ενόψει του ντέρμπι των αιώνιων, σε σχέση και με το παιχνίδι της Ευρώπης!

• Όσο κι αν θέλουμε να απομονώσουμε το ντέρμπι της Λεωφόρου με το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη την Πέμπτη, δεν είναι εύκολο. Ούτε καν ενόψει της ευρωπαϊκής ρεβάνς δεν είναι εύκολο, καθώς η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι κι ασφαλώς το αποτέλεσμα, θα παίξουν ρόλο ως ένα βαθμό και στο πως θα είναι ο κόσμος στο Καραϊσκάκη και στη δυναμική που θα βγάλει η εξέδρα.

• Γι’ αυτό έχει πιστεύω ένα νόημα να δούμε τι έχει γίνει στα κολλητά παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και εκείνα της Ευρώπης! Διότι, βγαίνει ένας απολογισμός που πραγματικά έχει ενδιαφέρον: Έχει συμβεί κάτι τέτοιο 20 φορές στην ιστορία των μεταξύ τους ντέρμπι κι ο Ολυμπιακός μία στις 20 φορές έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια! Και τώρα, ως γνωστόν, προέρχεται από την ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ…

• Το πιο συνηθισμένο σε αυτές τις δυάδες αγώνων είναι ο Ολυμπιακός να έχει μία νίκη και μία ήττα η, μία νίκη και μία ισοπαλία. Έχουν γίνει αυτοί οι συνδυασμοί από πέντε φορές. Κι ακολουθεί, τέσσερις φορές, η ισοπαλία κι η ήττα.

• Οι λιγότερο συνηθισμένοι συνδυασμοί είναι δύο νίκες κολλητά του Ολυμπιακού (ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-1 και Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0 πέρσι και Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0 και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 φέτος) και δύο φορές από δύο ισοπαλίες (ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-2 και Βιέννα-Ολυμπιακός 2-2 το 1989 και Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1 και Ολυμπιακός-Σοσιεδάδ 2-2 το 2003).

• Η μοναδική φορά στην ιστορία των μεταξύ τους ντέρμπι, όπου ο Ολυμπιακός υπέστη δύο σερί ήττες ήταν το 1999 (ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-0 και Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-3), σε μία εποχή που και τότε ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει προπονητή, με τον Μπιγκόν αντί του Μπάγεβιτς. Η μία στις 20!

• Αν θέλουμε να το πάμε ακόμη πιο ειδικά, τι έχει γίνει δηλαδή στα ντέρμπι μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, διαπιστώνουμε τέσσερις φορές νίκη-ήττα, άλλες τέσσερις φορές ισοπαλία-ήττα, δύο φορές νίκη-ισοπαλία και μία φορά νίκη-νίκη.

• Θα μου πείτε, νούμερα είναι αυτά. Και δεν παίζουν μπάλα τα νούμερα. Αλλά βλέπουμε και πόσο σπάνιο είναι π.χ. ο Ολυμπιακός να κάνει δύο ήττες μαζεμένες σε παιχνίδια του ευρωπαϊκά και σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πριν η, μετά από τα ματς της Ευρώπης. Μία φορά έγινε, στην εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

• Για να δούμε αν αύριο θα έχουμε πάλι τον κανόνα η, την εξαίρεσή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x